• Vianočné želanie
          • Vianočné želanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

            dovoľte, aby som Vám všetkým v mene svojom aj v mene školy zaželala krásne, ničím nerušené sviatky plné pohody a lásky v kruhu svojich najbližších.

            Ďakujem Vám všetkým za spoluprácu, pomoc a ústretovosť. Prajem Vám, aby ste počas týchto sviatočných dní nabrali energiu, aby ste si našli čas jeden na druhého a v zdraví pokračovali v dobrej nálade a plní elánu v Novom roku 2023.

            Srdečne Vás pozdravujem a na deti sa teším 9. januára 2023.

            Michaela Vaňková, riaditeľka školy

          • Naplnili sme krabice i srdcia láskou ...

          • Nastal nám čas vianočný, naše srdcia sa napĺňajú pokojom, radosťou, láskou, porozumením. A dobré srdce, ochota pomôcť, urobiť dobrý skutok sa prejavilo aj u žiakov našej školy a ich rodičov. Opäť sa nám podarilo naplniť krabice od topánok, ktoré niečím sladkým, slaným, teplým, zábavným potešili srdcia, vyčarili úsmev na tvári, vykotúľali slzu dojatia a vďaky z očí starkých v našej obci i v Domove Barborka. V mene ich a v mene zamestnancov našej školy vám za to všetkým ĎAKUJEME!  

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            od 1.1.2023 prechádza v zmysle schváleného VZN obce Unín naša jedáleň do nového finančného pásma. Celková cena stravného od nového roka bude:

            stravníci v MŠ -                              1,85 € - v cene je desiata, obed, olovrant

            žiaci 1. - 4. ročníka - 1.stupeň  -     1,45€ obed

            žiaci 5. - 9. ročníka - 2. stupeň -     1,65€ obed

             

          • Objavovanie sveta váh

          • Aj hodiny fyziky v šiestom ročníku môžu byť zaujívamé a hravé. Šiestaci počas vyučovania  vážili na rôznych druhoch váh, aby tak objavili zaujímavé skutočnosti. 

          • Výtvarná súťaž s témami „Svet permoníkov očami detí“ a „Minerály – poklady Zeme“

          • Geopark Malé Karpaty, pri príležitosti Roku mineralógie 2022 spoločne s partermi, vyhlásil tento rok výtvarnú súťaž s témami – Svet permoníkov očami detí a Minerály – poklady Zeme, ktorá sa konala 30. júna 2022. Do súťaže poslalo svoje výtvarné práce viac ako 600 žiakov a detí zo škôl Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja.

            Nakoľko žiakom začali prázdniny, výstava bola sprístupnená verejnosti v Kultúrnom centre Pezinok až celé tri mesiace a vyhodnotenie prác sa konalo po skončení výstavy. Zapojila sa aj naša škola.  Urobili nám radosť krásne výtvarné práce zúčastnených žiakov, ale najmä ocenená práca Emky Slobodovej. Aj keď aktuálne už navštevuje strednú školu, prišla si prevziať diplom a cenu.

             Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu, nielen za túto súťaž, ale počas všetkých rokov celého školského vzdelávania na Základnej škole Unín!

          • Mikuláš v škole

          • Mikuláš

               Mikuláš patrí medzi obľúbené akcie našej školy a ani teraz na nás Mikuláš nezabudol. Tento rok si do svojich služieb čerta a anjela povolal pomocníkov z radov deviatakov. Následne putovali s Mikulášom po triedach. A pretože u nás zlé deti nie sú, čert robotu nemal. Za to Mikuláš bol zvedavý, ako sa žiaci vedia modliť, spievať, recitovať. Anjelovi udelil súhlas, aby im rozdal veľké čokolády. Najväčší zážitok z toho mali pochopiteľne mladší, ktorí sa z Mikuláša veľmi tešili, obdivovali anjela a doťahovali s čertom. V takejto atmosfére plynul na škole celý deň a mikulášsku náladu si žiaci odniesli aj do svojich rodín.

             Mikuláš, Mikuláš, v Uníne sa tešíme na teba o rok zas!

             

             

             

          • Radujme sa, veseľme sa ...

          • „Radujme sa, veseľme sa“...

            tak bol nazvaný program v Skanzene v Strážnici, ktorý bol venovaný adventným a vianočným tradíciam. Skanzen sme navštívili so žiakmi I. stupňa, dňa 29. 11. 2022.

            V dvoch skupinách sme prešli jednotlivé stanovišťa, kde sa žiaci zoznámili s rôznymi činnosťami, napr. drápačky peria, pečenie čertov z kysnutého cesta, pečenie vianočného pečiva, liatie olova.

            Stretli sme tiež Mikuláša s doprovodom čerta a anjela, ktorým deti zaspievali pripravené pesničky.

            V rámci tvorivých dielničiek si deti mohli vyrobiť vianočnú dekoráciu a skúsili si vyzdobiť medovníček cukrovou polevou.

            Mgr. Silvia Flamíková

        • Oznam o uzatvorení ZŠ s MŠ Unín
          • Oznam o uzatvorení ZŠ s MŠ Unín

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ oznamuje rodičom žiakov ZŠ a  detí  MŠ,

            že na základe vysokej chorobnosti detí a žiakov a na odporúčanie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Senici bude uzatvorená prevádzka  Základnej školy s materskou školou Unín  od zajtra 14.12.2022 do 16.12.2022.  Prevádzka ZŠ s MŠ Unín bude obnovená dňa 19.12.2022.    

            Vedenie školy odporúča rodičom, aby sa deti zdržiavali len v domácom prostredí.

            V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme včas informovať. Informácie budú uverejňované na webovej stránke školy https://zssmsunin.edupage.org/ .

            Zároveň oznamujeme, že plánované Vianočné poobedie sa prekladá na 21.12.2022 o 16:00.

            Za porozumenie a pochopenie vzniknutej situácie Vám vedenie školy vopred ďakuje.

          • Filmová vzdelávacia projekcia OCEANÁRIUM

          •  

            Dňa 6. decembra sa na škole uskutočnila filmová vzdelávacia projekcia v technológii 360◦, ktorá odhaľuje podmorský svet morí a oceánov. Počas premietania, v kupole prenosného oceanária, žiaci navštívili najvzdialenejšie hlbiny oceánov. Projekcia ukážok, obsahovo prispôsobená pre mladšie a staršie deti, umožnila ľahké tískanie vedomostí o fascinujúcom podmorskom svete živočíchov.

            Doplňujúcim bonusom bola možnosť získania setu viacero záberov z fotografovania každého žiaka od profesionálneho fotografa.

          • Výtvarná súťaž "FARBY JESENE"

          • Jeseň čarovala farbami aj v našom kraji a školách.

            Výtvarná súťaž -  FARBY JESENE organizoval CVČ Beťárik Šaštín-Stráže. Šikovné ruky našich žiakov vyčarovali výtvarné práce doplnené prírodninami. Čarovné jesenné dámy, aleje stromov s opadaným lístím, či zaujímavé modely vyrobené vlastnoručne zo suchého lístia, kvetov a plodov jesene oslovili porotu. V kategórii II. stupeň ZŠ prvé miesta získali žiačky našej školy Saskia Svinkáseková (prvé miesto) a Viktória Hricová (druhé miesto). Cenu sympatie porota udelila kolektívnej práci z triedy 5.A autorov Sárke Davidovej a Sebastiánovi Svinkásekovi.

                                  Za reprezentáciu školy zúčastneným žiakom ďakujeme a  víťazom blahoželáme!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje