• Jesenné dielničky

          • Jeseň hýri farbami a naša škola hýrila v posledných dňoch džavotom, dobrou náladou, tvorivosťou a maškrtením. Pani učiteľky po roku opäť pripravili 21.9. pre žiakov zdravú desiatu v podobe jablkových štrúdlí. 26.9. poobede sa vestibul školy premenila na veľký úľ, kde žiaci ako usilovné včeličky pod vedením pani učiteliek tvorili jesenné dekorácie, ktoré spestria budovu školy. Súčasťou akcie bolo aj sladké, slané a ovocné maškrtenie, ktoré deti priniesli z domu. Ďakujeme všetkým, ktorí toto pohostenie deťom pripravili a spríjemnili sme si takto spoločné poobedie. 

          • Oslávili sme Európsky deň jazykov

          • Úspech Európskeho roka jazykov prispel k tomu, že Rada Európy vyhlásila Európsky deň jazykov, ktorý sa každoročne oslavuje 26. septembra. Milióny ľudí zo 45 krajín Európy sa zapojilo do tejto oslavy už dvadsiaty druhý krát. V tento deň si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú dôležitosť učenia sa jazykov, podporujú rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania. Aj žiaci 9. A si pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2023, ktoré má tento rok motto „Povedzte ÁNO jazykom!“ pripravili rôzne aktivity pre všetkých žiakov našej školy.

            Pre každú triedu si prichystali hodinu plnú zážitkov. Pripravili si rôzne prezentácie, pexesá, doplňovačky, tajničky, kvízy a rôzne hry s cieľom podporiť bohatú lingvistickú a kultúrnu rozmanitosť Európy. Naši najmenší sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o Slovensku, druhákom bola predstavená Česká republika. Tretiaci zavítali do Poľska a štvrtáci do Portugalska. Piataci „navštívili“ Švajčiarsko a šiestaci mohli pozorovať polárnu žiaru vo Fínsku. Siedmaci putovali do Francúzska a žiaci ôsmeho ročníka do Rakúska. Žiaci sa nielen dozvedeli niečo o krajinách, ale najmä o jazyku, kultúre a zaujímavostiach daných krajín. Žiaci 9. A boli veľmi kreatívni a verím, že sa mladším žiakom páčilo rovesnícke učenie.

                        Ďakujem deviatakom za vytvorenie príjemnej a podnetnej atmosféry, ktorá upriamila pozornosť celej našej školy na dôležitosť výučby jazykov.

             

            Mgr. A. Havlová

          • Ďakujeme ...

          • V piatok 22.9.2023 sa na našej škole uskutočnila zbierka Biela pastelka. Dobrovoľníci z 9.triedy odmenili všetkých, ktorí prispeli, bielou farbičkou. Spolu sme vyzbierali 130 €, za čo patrí všetkým veľká úprimná VĎAKA! 

          • Len si to predstav...

          • " Len si to predstav ..., aké to je, veci si len predstavovať. "

            Pre nevidiacich a slabozrakých je to každodenná súčasť života.

            Tak ako po minulé roky, aj tento školský rok sa naša škola zapojí do verejnej zbierky Biela pastelka, ktorej výnos je určený na podporu ľudí s ťažkým zrakový postihnutím. Zbierka sa bude konať dňa 22.9. 2023, kedy naši dobrovoľníci budú vo vestibule školy odmeňovať dobrovoľné príspevky bielou pastelkou.  

            Zbierku môžete podporiť aj Vy odoslaním SMS správy  s ľubovoľným textom na číslo 820 v hodnote 2eurá v sieti všetkých operátorov. 

            V mene Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska ĎAKUJEME

          • Školský bufet

          •  

            ​​​​​​​

            Vážení rodičia,

            aj v tomto školskom roku 2023/24 otvárame v škole bufet pre deti. Prevádzkuje ho pani Mišíková - Lahôdky MaMi Holíč každý deň od 7.00 - 13.00 hod. 

            Pani majiteľka denne dopĺňa deťom čerstvý tovar - plnené bagety, pletenky a kocky, zeleninové a ovocné šaláty, ktoré si deti objednajú deň vopred. Okrem toho si môžu zakúpiť sladkosti a nápoje v zmysle novej vyhlášky. V bufete sa okrem práce s peniazmi učia deti pravidlám slušného správania - slušne pozdraviť, vypýtať si tovar, poďakovať. Veríme, že prevádzka bufetu zotrvá do konca školského roka a deti si budú môcť kúpiť desiate priamo v škole.  

            Cenník, ktorý je momentálne platný:

            Bageta šunková ........ ................ 2,10 €

            Bageta salámová ....................... 2,10 €

            Bageta s kuracím mäsom .......... 2,80 €

            Pletenka šunková ...................... 1,80 €

            Pletenka syrová ..........................1,80 €

            Tekvicová kocka šunková ...........1,80 €

            Tekvicová kocka syrová ...............1,80 € 

            Šalát zeleninový s kuracím mäsom........2,80 €

            Šalát ovocný ................................ 2 €

          • Cezpoľný beh

          • Stalo sa už zvykom, že v septembri naša škola organizuje pre žiakov II. stupňa preteky v cezpoľnom behu. Po 2 rokoch odmlky (Covid, zlé počasie, neorganizovanie nadväzného regionálneho, krajského a celoslovenského kola) sme sa tento školský rok rozhodli k tejto tradícii vrátiť. Po skúsenosti a z obavy o nestálosť počasia (dážď, blato, chladno) sme spomínané preteky uskutočnili netradične už v druhý deň nového školského roka a to 5.9.2023. Súťažilo sa v 4 kategóriách, ktorým bola prispôsobená i dĺžka trate. Výsledky boli nasledovné:

            Mladšie žiačky: 1.m - Hoferková Ester (4,33 min) - VI.A

                                      2.m - Hoferková Agáta (5,15 min) - VI.A

                                      3.m - Kutálková Karolína (5,39 min) - VI.A

            Mladší žiaci: 1.m - Svinkásek Sebastián (6,24 min) - VI.A

                                 2.m - Svinkásek Samuel (6,36 min) - VI.A

                                 3.m - Polák Filip (6,44 min) - V.A

            Staršie žiačky: 1.m - Malíková Liana (7,14 min) - VII.A

                                    2.m - Fruhaufová Linda (11,55 min) - IX.A

                                    3.m - Poláková Eliška (11,56 min) - IX.A

            Starší žiaci: 1.m - Masaryk Nikolas (10,32 min) - VII.A

                                2.m - Dermek Martin (10,39 min) - IX.A

                                3.m - Bombola Adrián (10,52 min) - VII.A

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za snahu, víťazom blahoželáme k úspechu a postupu do okresného kola. Ďakujem tiež kolegyniam, ktoré sa podielali na organizácii a vydarenom priebehu akcie.

            Mgr. Peter Pavlačka

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024

          • "Akoby to bolo pred pár dňami, čo sme sa tu spolu lúčili na konci školského
            roka a tešili sme sa, že máme pred sebou dva mesiace prázdnin, dva mesiace
            oddychu. Ubehlo to, čo poviete? Určite ste zažili veľa krásnych chvíľ so svojimi
            najbližšími. V ovzduší je cítiť more, Tatry, hory, lesy, krásne priateľstvá, oddych
            pri knihách, pri hudbe, s priateľmi ... Verím, že ste za dva mesiace zažili veľa
            krásneho a nového ... ."

            Týmito slovami sa prítomným žiakom, rodičom, učiteľom, zamestnancom školy, starostovi obce Unín prihovorila pani riaditeľka Mgr. Michaela Vaňková počas slávnostného zahájenia školského roka 2023/2024. Po odznení štátnej hymny a príhovore pani riaditeľky sa žiaci odobrali do svojich tried, kde sa na nich tešili ich triedne pani učiteľky. Podelili sa o zážitky z prázdnin, dostali stručné pokyny k nasledujúcim dňom. Výnimočný bol tento deň pre našich prváčikov, ktorí začínajú svoju plavbu po mori plnom pokojných vĺn, občas príde aj vlnobitie či búrka, no veríme, že s podporou svojej triednej pani učiteľky a ostatných vyučujúcich, rodičov, kamarátov a známych sa správne nalodia a prežijú tu veľa pekných chvíľ. 

            Sme radi, že sa nám cez prázdniny podarili vymaľovať ďalšie triedy, tentokrát na prvom stupni, vybudovala sa oddychová miestnosť. Museli sme tiež riešiť viaceré technické a havaríjne situácie na viacerých miestach školy.  

            Veríme, že práve začínajúci školský rok bude plný tvorivosti, pohody, nových poznatkov a zážitkov, že nás naplní pocit spoločnej, dobre vykonanej práce. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje