• Oslávili ste s nami Európsky deň jazykov!
          • Oslávili ste s nami Európsky deň jazykov!

          • Do galérie Európsky deň jazykov boli pridané fotografie.

            Úspech Európskeho roka jazykov prispel k tomu, že Rada Európy vyhlásila Európsky deň jazykov, ktorý sa každoročne oslavuje 26. septembra. Milióny ľudí zo 45 krajín Európy sa zapojilo do tejto oslavy už osemnásty krát a naša základná škola sa do tejto celoeurópskej akcie zapojila už po tretí krát.

             Deviataci sa zhostili realizácie tohto projektu veľmi kreatívne. Pre každú triedu si prichystali hodinu plnú zážitkov. Rozdelení do dvojíc si pripravili rôzne prezentácie, pexesá, doplňovačky, tajničky, kvízy a rôzne hry s cieľom podporiť bohatú lingvistickú a kultúrnu rozmanitosť Európy. Naši najmenší sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o Slovensku a ochutnali naše tradičné pochutiny. Druhákom bola predstavená Česká republika a okúsili aj tradičné české sladkosti. Tretiaci so štvrtákmi zavítali do Anglicka a absolvovali aj ochutnávku tradičného anglického čaju. Piataci so šiestakmi „navštívili“ Nemecko a degustovali typickú štrúdľu. Siedmaci s ôsmakmi vandrovali do Talianska a opáčili aj tradičnú taliansku pizzu. Žiaci sa nielen dozvedeli o jazyku, kultúre a zaujímavostiach daných krajín, ale ochutnali aj ich gastronomické špeciality. Bolo úžasné sledovať ako sa žiaci 9. A dokázali nadchnúť, predbiehať v nápadoch a realizovať ich v jednotlivých triedach.

                        Ďakujem deviatakom za vytvorenie príjemnej a podnetnej atmosféry, ktorá upriamila pozornosť celej našej školy na dôležitosť výučby jazykov.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • ZŠsMŠ Unín pozýva rodičov všetkých žiakov na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 30.9.2019 v jednotlivých kmeňových triedach o 15:30.

        • Cezpoľný beh
          • Cezpoľný beh

          • Do galérie Cezpoľný beh boli pridané fotografie.

            Dňa 19.9.2019 naša škola poriadala školské kolo v cezpoľnom behu. Tento pretek sa stal už tradíciou a potešujúce je, že sa nám v spolupráci s triednymi učiteľmi dlhodobo darí do tohto behu zapojiť takmer všetkých žiakov 2. stupňa. Zdá sa, že aj samotní žiaci sa naň tešia. A ako sa im darilo? Pretekali v štyroch kategóriách a umiestnenie bolo nasledovné:

            Mladšie žiačky:

                        1. miesto: Adela Bombolová

                        2. miesto: Linda Frühaufová

                        3. miesto: Viktória Hricová

            Mladší žiaci:

                        1. miesto: Daniel Regásek

                        2. miesto: Matúš Bajan

                        3. miesto: Patrik Morávek

            Staršie žiačky:

                        1. miesto: Sabina Husárová

                        2. miesto: Dominika Reháková

                        3. miesto: Katarína Sabayová

            Starší žiaci:

                        1. miesto: Daniel Pukančík

                        2. miesto: Alexander Tokoš

                        3. miesto: Daniel Matuský

            Všetci pretekajúci žiaci boli ocenení drobnou sladkosťou a umiestnení aj diplomami.

            Staršie žiačky a starší žiaci si svojimi umiestneniami vybojovali postup do okresného kola, ktorého sa zúčastnia dňa 25.9.2019 v Holíči.

            Všetkým umiestneným žiakom gratulujeme a postupujúcim držíme palce.

            Mgr. Peter Pavlačka

        • Dopravná výchova
          • Dopravná výchova

          • Do galérie Dopravná výchova boli pridané fotografie.

            Dňa 17. septembra 2019 žiaci 1. – 4. ročníka ZŠ s MŠ Unín navštívili Detské dopravné ihrisko v Senici. Žiaci sa teoreticky, v krátkom poučení, oboznámili ako sa bezpečne správať v premávke pešo i na bicykli, či ako sa riadi doprava, ak vypadne semafor.  Neskôr, jazdou na kolobežkách a bicykloch, si prakticky preskúšali svoje získané poznatky a overili zásady bezpečnosti v doprave, potrebu dodržiavať bezpečné správania účastníkov cestnej premávky i náročnosť každej dopravnej situácie na ceste.

            PaedDr. Viola Žilínková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje