• Výročná schôdza Únie žien v Uníne
          • Výročná schôdza Únie žien v Uníne

          • V nedeľu 17. 3. 2019 sa v kultúrnom dome v Uníne uskutočnila výročná schôdza Únie žien Unína. Úvodné slovo si zobrala predsedníčka pani Dana Vaculková, ktorá všetkých prítomných oboznámila s programom schôdze. Kultúrny program obohatili deti z našej základnej školy: Barborka Havlová zaspievala pesničku " A ja taká dzivočka", Martinko Hoferka recitoval povesť o tatranských vrchoch a Monika Hricová zahrala na priečnu flautu pesničku z rozprávky Lotrando a Zubejda. Deťom sa aj napriek veľkej tréme vystúpenia podarili zvládnuť, za čo boli odmené veľkým potleskom a sladkou odmenou. 

             

            Mgr. Daniela Hladká  

        • Jednota dôchodcov - výročná schôdza a výstava
          • Jednota dôchodcov - výročná schôdza a výstava

          • V utorok  5. 3. 2019 sa v kultúrnom dome konala výročná členská schôdza Jednoty dôchodcov, kde vystúpili s krátkym kultúrnym programom naše najmenšie  žiačky Karin Flamíková, Martina Lukáčová, Lea Ovečková , Nina Júnošová, Viktória  Hladká a Sandra Sára Sejnová  a tak dôchodcom spríjemnili toto popoludnie svojim  vystúpením. Zároveň žiaci našej školy vyrobili jarné dekorácie na výstavu, ktorá bola nainštalovaná v priestoroch zasadačky.

             

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • Marec mesiac knihy - „KNIŽNÁ ŠIFRA“ na našej škole
          • Marec mesiac knihy - „KNIŽNÁ ŠIFRA“ na našej škole

          • Marec je mesiac knihy už od roku 1955. Cieľ bol jednoduchý – podpora trvalého záujmu o knihy. Mnohé inštitúcie, knižnice a kníhkupectvá pripravujú rôzne špeciálne akcie a podujatia.

            Nakoľko si v marci pripomíname význam knižnej kultúry, už po druhý krát sme pre vás pripravili súťaž s názvom „knižná šifra“.

            Súťaž bude prebiehať od 4. 3. do 29. 3. 2019

            Každý deň na vás bude čakať úloha – knižná šifra. Zašifrovali sme 20 známych i menej známych diel. Svoje správne odpovede napíšte na papierik, pripíšte svoje meno, triedu a vhoďte do schránky označenej „Knižná šifra“ vždy od 7:30 príslušného dňa do 7:30 nasledujúceho dňa.

            Schránku s označením „Knižná šifra“ a podrobné pravidlá nájdete vo vestibule.

            Veríme, že sa do tejto súťaže vo veľkom počte zapojíte a dokážete, že v období informatizácie, moderných informačných technológií a počítačov má kniha svoje opodstatnenie a význam.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Kúzelná fyzika 2019
          • Kúzelná fyzika 2019

          • Do galérie Kúzelná fyzika 2019 boli pridané fotografie.

            Posledný deň pred nástupom na jarné prázdniny – v piatok 22. 2. 2019, na našu základnú školu zavítal pán Figura s predstavením Kúzelná fyzika. Pri tomto predstavení našim žiakom pomocou experimentov predviedol zábavnou formou mnohé fyzikálne zákonitosti a jednoduchým spôsobom ich vysvetlil. Pre žiakov z nižších ročníkov predstavenie vyzeralo ozaj viac ako kúzelnícke vystúpenie. Starší žiaci už mnohé fyzikálne zákonitosti poznali aj pred vystúpením, a teraz ich mohli vidieť naživo a lepšie pochopiť princíp ich fungovania. Niektoré pokusy si mohli žiaci na záver dokonca i sami vyskúšať. Žiakom sa vystúpenie páčilo a snáď si aj vďaka nemu vybudujú o niečo lepší vzťah k vyučovaciemu predmetu fyzika.

            Mgr. Marek Žilínek

        • Hurbanov pamätník- obvodné kolo Holíč
          • Hurbanov pamätník- obvodné kolo Holíč

          • Na obvodnej súťaži v umeleckom prednese Hurbanov pamätník, ktorá sa konala 19. 2. 2019 v Holíči  sa našim recitátorkám  darilo. Päť  súťažiacich  (víťazky svojej kategórie v školskom kole - Eliška Poláková, Viktória Sprušanská, Ema Slobodová,  Karin Husárová a Liana Pechová) si odniesli 3 diplomy s prvými miestami.

             Viktória Sprušanská, Karin Husárová a Liana Pechová postupujú z prvého miesta do okresného kola, ktoré sa uskutoční 28. 3. 201 v Skalici, kde budú našu školu reprezentovať.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Postupujúcim dievčatám  držíme palce v okresnom kole súťaže.

             

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • MINI COOL VOLLEY 2019
          • MINI COOL VOLLEY 2019

          • Do galérie MINI COOL VOLEY 2019 boli pridané fotografie.

            Turnaj minivolejbalu žiačok ZŠ (rok narodenia 1.1.2006 a mladšie) sa uskutočnil v Skalici dňa 18. februára 2019. Reprezentovali nás Romana Dinková, Sabina Husárová, Karin Palkovičová a Barbora Havlová. Tento turnaj je rozdelený spolu na 6 hracích kôl. My sme dnes odohrali už tretie a štvrté kolo. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami na ZŠ Mallého v Skalici, ktorá mala postavené až tri tímy. Hralo sa v jednej veľkej telocvični, v ktorej boli pripravené dve minivolejbalové ihriská, kde sa hrali dva zápasy súbežne. Žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením. V porovnaní s turnajom odohratým v decembri môžem povedať, že sa veľmi zlepšili. Podarilo sa nám poraziť niektorých súperov. V marci nás čakajú ešte posledné dve kolá a verím, že sa nám bude dariť ešte viac ako dnes.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • VALENTÍN
          • VALENTÍN

          • „Je krásne byť bohatý a silný, ale najkrajšie je byť milovaný priateľmi.“ (Georges Courteline) Sviatok svätého Valentína nie je len sviatkom zamilovaných, ale aj sviatkom priateľstva. Vo štvrtok 14. februára mali naši deviataci – valentínski poštári plné ruky práce s doručením pozdravov všetkým učiteľom, žiakom i nepedagogickým zamestnancom školy. Školským rozhlasom zneli tóny známych piesní, ktoré potešili všetkých obdarovaných. Za pomoc a realizáciu ďakujem celej 9. A.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Dejepisná olympiáda 2019
          • Dejepisná olympiáda 2019

          • Dňa 14. 02. 2019 sa konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho žiaci 9.
            ročníka: Monika Hricová a Tomáš Hladký, víťazí školského kola. Obidvaja žiaci boli
            úspešní riešitelia, pričom Monika Hricová získala 3. miesto. Blahoželáme…..

            Mgr. Izabela Hanzlíčková

        • Šaliansky Maťko 2019
          • Šaliansky Maťko 2019

          • Do galérie Šaliansky Maťko 2019 boli pridané fotografie.

            Súťaže v prednese slovenskej povesti od ľubovoľného autora sa môžu zúčastniť žiaci 2.–7. ročníka ZŠ v troch kategóriách: I. kategória žiaci 2. – 3. ročníka ZŠ, II. kategória žiaci 4. - 5. ročníka ZŠ, III. kategória žiaci 6. –7. ročníka ZŠ. Každý žiak súťaží s jednou slovenskou povesťou v rozsahu najviac 6 minút a napísanú povesť odovzdá pred vlastnou súťažou porote. Víťazi každej kategórie v školských kolách postupujú do okresného kola. Každoročne Základná škola Vajanského v Skalici organizuje okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, ktoré sa v tomto roku konalo dňa 14. 02. 2019.  Súťažilo sa v troch vekových kategóriách. V prednese nás reprezentovali Sandra Sára Seinová z 2. ročníka, Martin Hoferka zo 4. ročníka a Karin Palkovičová zo 6. ročníka. Žiaci boli veľmi šikovní a predviedli pekný prednes. Je nám veľmi ľúto, že sa im nepodarilo umiestniť a postúpiť, ale veríme, že to našich žiakov neodradí a pôjdu to skúsiť aj o rok. Ešte raz im všetkým ďakujeme a želáme im radosť z interpretácie umeleckých textov aj v budúcnosti.

             

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • MIDI COOL VOLLEY 2019
          • MIDI COOL VOLLEY 2019

          • Do galérie MIDI VOLEYBAL 2019 boli pridané fotografie.

            Turnaj midivolejbalu žiačok ZŠ (rok narodenia 1.1.2003 a mladšie) sa uskutočnil v Uníne dňa 13. februára 2019. Reprezentovali nás žiačky 8. ročníka: Karin Husárová, Liana Pechová, Katarína Sabayová, Dominika Reháková, Kristína Peričková a Tatiana Peričková. Tento turnaj je rozdelený spolu na 6 hracích kôl. Máme za sebou už aj tretie a štvrté kolo. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami zo ZŠ Brodské, ktorá mala postavené dva tímy. Zápasy sme odohrali v našej telocvični. Naše žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením. Podarilo sa im vyhrať všetky zápasy. Čakajú nás tak ešte posledné dve kolá a  dúfame, že žiačky budú rovnako úspešné a podarí sa nám postúpiť do druhej časti, ktorá sa odohrá v máji 2019.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • Hurbanov pamätník - školské kolo
          • Hurbanov pamätník - školské kolo

          • Hurbanov pamätník – ZŠ S MŠ UNÍN – 07. 02. 2019

            Výsledková listina


            Hurbanov_pamatnik_-_vysledkova_listina_2019.doc


            Dňa  07.02. 2019 sa konalo školské kolo Hurbanovho pamätníka. Zúčastnilo sa ho 23 detí z I. a II. stupňa, v porote zasadli pani učiteľky: Mgr. Chocholáčková, Mgr. Pavlíková , Mgr. Havlová a Mgr. Hanzlíčková. Súťažilo sa v troch kategóriách v prednese poézie a prózy. Víťazi z každej kategórie postupujú do obvodného kola Hurbanovho pamätníka v Holíči. Budeme im držať palce!!!

            Mgr.Izabela Hanzlíčková


        • Prezentácia SOŠ Holíč
          • Prezentácia SOŠ Holíč

          • Deviataci majú pred sebou posledné dni a  týždne, kedy sa musia rozhodnúť, na ktorej škole budú pokračovať vo svojom štúdiu. Čaká ich ťažké rozhodnutie, ktoré môže ovplyvniť celý ich budúci život. Svoju školu sa rozhodli odprezentovať nám aj študenti SOŠ Holíč na Námestí sv, Martina. Vo štvrtok 7. 2. nám priestory školy ukázala pani riaditeľa Ľ. Mičová spolu so svojimi študentmi. Postupne sme si prešli všetky priestory, v ktorýcn žiaci mali možnosť vidieť barmanskú show, morské špeciality, novú telocvičňu,  ukážky vyučovania: lietanie s dronom, CNC stroje, 3D tlačiarne,  virtuálnu realitu pomocou 3D okuliarov, cvičné firmy a mnohé ďalšie.  Prezentáciu zakončili darčekom v podobe torty s vlasnou fotografiou celej deviatackej triedy. 

            Mgr. Daniela Hladká

        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA 2019
          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA 2019

          • Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do rôznych postupových súťaží a olympiád. Nie je tomu inak ani pri predmete Geografia. Dňa 7.2.2019 sa v Skalici uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády.  Do súťaže sa zapojili žiaci 5., 7. a 9. ročníka. Našu školu reprezentovali: Daniel Regásek, Samuel Cvečka a Gabriel Biskupič. Testovanie bolo rozdelené na dve časti – teoretickú a praktickú. Teoretická bola zameraná na vybrané oblasti sveta a praktická na prácu s atlasom. Na výsledky si síce musíme ešte chvíľu počkať, ale chceme sa chlapcom veľmi poďakovať a držíme im veľmi palce.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • Korčuľovanie 2. stupeň január 2019
          • Korčuľovanie 2. stupeň január 2019

          • Do galérie korčuľovanie 2.stupeň január 2019 boli pridané fotografie.

            V stredu 30. 1. 2019 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili radovánok na korčuliach na zimnom štadióne v Senici. Na ľade sa žiakom venovali pani učiteľky - Martišiaková a Havlová. Pre mnohých bolo korčuľovanie veľmi náročné, nakoľko stáli na korčuliach po prvý raz. Žiaci sa učili správne stáť na ľade a správny postoj pri korčuľovaní. Mnohí prekonali svoj strach a ku koncu celkom dobre korčuľovali. Tí zdatnejší podali pomocnú ruku ostatným a pomáhali im pri korčuľovaní. V neposlednej rade veľmi pekne ďakujem pani učiteľke Hanzlíčkovej, ktorá povzbudzovala žiakov a starala sa o všetkých, čo oddychovali. Všetci sme spoločne strávili krásne chvíle na ľade a verím, že si to opäť niekedy zopakujeme.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Vianočné športové zápolenie
          • Vianočné športové zápolenie

          • Dňa 21.12. 2018 sa na našej škole konal vianočný futbalový turnaj, na ktorom sa zúčastnili 4 družstvá chlapcov z druhého stupňa. Okrem futbalového sa konal aj stolnotenisový turnaj, ktorého sa zúčastnili nielen žiaci, ale aj žiačky druhého stupňa. Bohužial, pre nezáujem žiačok sa tento rok volejbalový turnaj nekonal. Športové akcie príjemne dopĺňala fantastická atmosféra, ktorú vytvorili žiaci našej školy. Počas zápasov ich sprevádzala súťaživosť a túžba po víťazstve. Sme veľmi radi, že mali chuť zašportovať si, a tým aj urobiť niečo pre svoje zdravie. Žiakom ďakujeme za príjemne strávený posledný deň v škole v tomto roku a prajeme im krásne prežitie vianočných sviatkov a veľa darčekov.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • MIDICOOLVOLLEY 2018
          • MIDICOOLVOLLEY 2018

          • Do galérie MIDICOOLVOLLEY 2018 boli pridané fotografie.

            Turnaj midivolejbalu žiačok ZŠ (rok narodenia 1.1.2003 a mladšie) sa uskutočnil v Uníne dňa 18. decembra 2018. Reprezentovali nás žiačky 8. ročníka: Karin Husárová, Liana Pechová, Katarína Sabayová, Dominika Reháková, Kristína Peričková a Tatiana Peričková. Tento turnaj je rozdelený spolu na 6 hracích kôl. My sme zatiaľ odohrali prvé dve kolá. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami zo ZŠ Brodské, ktorá mala postavené dva tímy. Zápasy sme odohrali v našej telocvični. Naše žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením. Turnaj skončil pre nás úspešne, pretože sa našim žiačkam podarilo vyhrať všetky zápasy. Vo februári pri odohraní ďalších dvoch kôl dúfame, že žiačky budú rovnako úspešné a podarí sa nám postúpiť do druhej časti, ktorá sa odohrá v máji 2019.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • Planetárium
          • Planetárium

          • Opäť sme boli bližšie ku hviezdam! Prostredníctvom mobilného planetária, so zážitkom ako v kamennom planetáriu, sa žiaci dňa 17. 12. 2018 dozvedeli niečo nové o vesmíre. Prváci a druháci cestovali spolu s trpaslíkmi Zvedavčekom a Vševedkom naprieč Slnečnou sústavou. Tretiaci a štvrtáci sa dozvedeli zaujímavosti o astronómii ako vedy. Ako nájsť Polárku a ako určiť polohu hviezd. Piataci spolu so šiestakmi nazreli cez hvezdársky ďalekohľad a zoznámili sa so slávnymi hvezdármi a objavmi, ktoré im tento prístroj umožnil. Siedmaci sa zoznámili so Slnkom a jednotlivými planétami, mesiacmi, asteroidmi a kométami Slnečnej sústavy. A na záver ôsmaci a deviataci sa vydali k nášmu najbližšiemu vesmírnemu susedovi – Mesiacu a dozvedeli sa zaujímavosti o priekopníckych výpravách a prečo je dôležité študovať Mesiac a jeho povrch. Verím, že všetci sa primerane veku dozvedeli rôzne zaujímavosti, rozšírili a doplnili si základné poznatky o fungovaní a stavbe vesmíru.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Siedmaci v akcii
          • Siedmaci v akcii

          • Dňa 14.12.2018 navštívili naši siedmaci SOŠ v Holíči. Cieľom našej návštevy bolo
            v rámci technických prác sa podieľať na výrobe dreveného vianočného stromčeka.
            V priestoroch stolárskej dielne žiakov privítali dvaja majstri odborného výcviku. Žiaci
            boli poučení o bezpečnosti. Následne mali možnosť prezrieť si technické vybavenie dielne – rôzne náradie a pracovné stroje používané pri práci s drevom. Veľmi ich však zaujala samotná práca – výroba vianočných stromčekov. Pod odborným vedením majstrov sa s vervou pustili do práce. Bolo radosťou pozorovať, ako ich práca zaujala. Žiaci mali možnosť precvičiť si niektoré nadobudnuté zručnosti pri práci s drevom, ako sú meranie, obrusovanie, pilovanie, rašpľovanie, brúsenie, vŕtanie, upínanie do zveráka a správne držanie pracovného nástroja. Najviac ich však zaujalo vŕtanie väčších dier pre osadenie vianočných gúľ pomocou stojanovej vŕtačky. Konečným potešením bol výsledok ich usilovnej práce v podobe pekného dreveného stromčeka.
            Za odvedenú prácu žiakom ďakujeme a veríme, že získané zručnosti a skúsenosti sa
            im v budúcnosti zídu.

            Mgr. Peter Pavlačka

        • Rodina bez cigariet - výtvarná súťaž
          • Rodina bez cigariet - výtvarná súťaž

          • Každoročne sa naša škola zapája do výtvarnej súťaže, ktorá sa nesie pod názvom "Rodina bez cigariet".

            Téma je deťom veľmi známa a preto sa vždy zapojí celá škola.

            Po ukončení a vyhodnotení súťaže sme sa dozvedeli, že aj tento ročník súťaže získali ocenenie i naše žiačky.

            A to, Emka Slobodová zo VI.A triedy a Katka Sabayová z VIII.A triedy. Získali vecné ceny.

            Ostatní žiaci, ktorí sa zapojili dostali ovocie, ktoré im priniesli organizátori súťaže.

            Už sa tešíme na ďalší ročník.

            Mgr. Ľubomíra Masaryková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje