• Starší žiaci opäť úspešní
          • Starší žiaci opäť úspešní

          • Dňa 23. 04. 2018 sa uskutočnilo v Skalici okresné kolo vo florbale starších žiakov. Zúčastnilo sa 9 základných škôl. Po peknom treťom mieste v malom futbale boli naši žiaci úspešní aj vo florbale. Po remíze so ZŠ Vajanského a výhrach 5:0 nad ZŠ Brodské a 4:0 nad ZŠ Gbely postúpili zo skupiny do finále. Vo finále si zmerali sily s takmer pravidelným víťazom okresného kola so ZŠ Mallého Skalica. Chlapci sa ťažkého súpera nezľakli a od úvodu hry dokazovali, že sú ak nie lepším, tak minimálne vyrovnaným súperom. Predvádzali peknú hru a po viacerých nepremenených strelách remizovali 1:1. O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší Skaličania. Zdolali nás 2:0 a tešili sa z postupu do krajského kola. Naši žiaci obsadili pekné druhé miesto. Na úspechu sa podieľali žiaci 8. a 9. ročníka. Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu. 

            Mgr. Peter Pavlačka

        • PRVÁ POMOC na SZŠ SKALICA
          • PRVÁ POMOC na SZŠ SKALICA

          • Do galérie PRVÁ POMOC na SZŠ SKALICA boli pridané fotografie.

            V utorok 24.apríla sa žiaci VII.A zúčastnili exkurzie na Strednú zdravotnícku školu v Skalici, ktorej cieľom bolo osvojiť si základné prvky prvej pomoci. Získali teoretické vedomosti, ktoré si potom precvičili aj v praxi / stabilizovaná poloha, masáž srdca, Gordonov manéver, Heimlichov hmat, krvácanie, popáleniny, šok a iné /. Je dôležité uvedomiť si, že každý z nás môže zachrániť život inému, len sa netreba báť, zachovať si chladnú hlavu. Aj nie úplne správna prvá pomoc je lepšia ako žiadna ... . Touto cestou sa chceme poďakovať SZŠ Skalica, hlavne pani zástupkyni Mgr. Alene Kučerovej za ústretovosť, ochotu a cenné rady, ktoré našim žiakom odovzdali. 

            Mgr. Adela Bartová

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Do galérie Deň Zeme boli pridané fotografie.

            Dňa 20.4. sme si na našej škole pripomenuli dôležitosť chrániť našu planétu pod názvom Deň Zeme.

            Pri tejto príležitosti sme si spomenuli aj na Deň vody, ktorý bol nedávno. Ráno, keď žiaci prichádzali do školy, zastavovali ich žiaci šiesteho ročníka s otázkou akú vodu si so sebou priniesli. Z tohto malého prieskumu sme zistili, že všetci žiaci z prvého stupňa si vodu priniesli a s porovnaní čistej a sladenej vody to dopadlo približne v pomere 1:2 v prospech sladených nápojov. Žiaci druhého stupňa sa ukázali o čosi menej zodpovední a našli sa aj takí, ktorí si vodu vôbec nepriniesli. Počet žiakov, ktorí mali čistú a sladkú vodu z druhého stupňa bol približne rovnaký. Na pitný režim sme sa popýtali aj členov pedagogického zboru. Tam sme zistili, že všetci učitelia mali pripravenú čistú vodu.

            Takýmto spôsobom sme chceli žiakov upozorniť aj na dôležitosť dodržiavania pitného režimu.

            Na druhom stupni sme potom prvé dve vyučovacie hodiny trávili vytváraním výrobkov z odpadových materiálov a zaoberali sme sa dôležitosťou vody pre naše zdravie.

            Následne sme sa po veľkej prestávke presunuli na školský dvor, ktorý sme pretvorili do krásy.

            Spoločnými silami sme vyklčovali kríky, ktoré prerastali cez plot, vyčistili okolie plota, pohrabali sme staré ihličie a konáriky. Rovnako chlapci druhého stupňa sa postarali o stromčeky v ovocnom sade.

            Keď sme skončili na parkovisku zostala hromada konárov a veľmi veľa vriec naplnených ihličím, lístím a odpadkami z dvora.

            Myslím, že cieľ spraviť niečo užitočné pre našu planétu sa nám neskutočne vydaril.

            Mgr. Simona Jáchimová

        • Literárna  a výtvarná súťaž
          • Literárna a výtvarná súťaž

          • Žiaci druhého stupňa sa zapojili do literárnej súťaže pod názvom Letom literárnym svetom a do výtvarnej súťaže pod názvom Farebná paleta.  Našim žiakom sa v jednotlivých kategóriách výborne darilo.

             V II. a III. kategórii próza a poézia naši žiaci získali dve 1. miesta, jedno 2. miesto a tri 3. miesta. 

            Vo výtvarnej súťaži sme získali 1. miesto v III. kategórii a niekoľko čestných uznaní.

            Srdečne blahoželáme a tešíme sa, že takto úspešne reprezentujete našu školu.

            Mgr. SImona Jáchimová

        • Zápis detí do prvého ročníka
          • Zápis detí do prvého ročníka

          • Zápis prvákov alebo môj prvý deň v škole

            Tradične, v prvej polovici apríla,  v tomto roku 12. apríla, v čase od 12.00 do 17.30 hod. sa na našej škole odohrávala veľká udalosť pre budúcich malých žiakov, ale aj ich rodičov. Zápis do prvého ročníka. Všetky deti boli plné očakávania, niektoré smelšie, iné ešte trochu bojazlivé, ale všetky  veľmi zvedavé.  Boli zvedavé na svoje pani učiteľky, svojich nových priateľov a priateľky, ktorých budú onedlho volať spolužiaci a spolužiačky. Šikovných 21 detí predviedlo svoje vedomosti pani riaditeľke a pani zástupkyni ZŠ s MŠ Unín. Do prvého ročníka sa zapísalo 18 detí z MŠ Unín a 3 deti z MŠ Radimov. Všetky z týchto detí, vypracovaním testu za pomoci p. riaditeľky ukázali, že sú dostatočne pripravené a zrelé na vstup do školských lavíc. Všetkým im tak želáme úspešný vstup na cestu poznávania nových vedomostí, veľa dobrých známok a ich rodičom veľa trpezlivosti pri domácej príprave malých prváčikov. Na pamiatku deti dostali pamätný list a malú pozornosť.

            Mgr. Michaela Vaňková

        • FUTBAL CUP žiakov ZŠ
          • FUTBAL CUP žiakov ZŠ

          • Dňa 16. 4. 2018 sa v Kopčnoch odohralo okresné kolo v malom futbale st. žiakov. Prezentovalo sa 9 ZŠ, ktoré boli rozlosované do dvoch skupín (A a B). V A skupine si veľmi dobre počínali naši žiaci. Zvíťazili nad súkromnou ZŠ Skalica 6:0, ZŠ Brodské 4:2, ZŠ Kopčany 4:0 a remizovali so ZŠ Vajanského Skalica 2:2. Získali spolu 10 bodov a pekné skóre ( 16:4). Zdalo sa, že by im finále nemalo ujsť. Účasť vo finále si však vybojovala ZŠ Vajanského Skalica. Využila výhodu posledného zápasu a vysoko (8:0) zdolala súkromnú ZŠ Skalica. V konečnom súčte napokon mala rovnako 10 bodov ako naši žiaci, no o jeden gól lepšie skóre (17:4).

            Chlapci  boli z toho, že nepostúpili do finále, sklamaní. V poslednom zápase o 3. - 4. miesto zabojovali. Porazili 4:3 ZŠ Gbely a tešili sa z pekného 3. miesta. 

            Na úspechu sa podielali: Perička B., Malík M., Masaryk B., Mihál D. z 9. ročníka, Vach D., Rehák M., Biskupič G. z 8. ročníka a Rehák M. zo 6. ročníka.

            Mgr. Peter Pavlačka

        • Okresné kolo súťaže Hurbanov pamätník
          • Okresné kolo súťaže Hurbanov pamätník

          • Do galérie Hurbanov pamätník boli pridané fotografie.

            Na jubilejnom 50. ročníku súťaže v umeleckom prednese našu školu reprezentovali víťazi obvodného kola v Holíči. Boli to: žiak 3. A Martin Hoferka, žiak  4. A Filip Šebesta, žiačka 5. A Sára Chocholáčková   a Ema Vaculková žiačka 9. A triedy. Filip, Sára a Ema, každý vo svojej kategórii obsadil krásne 2. miesto, a Martin obsadil vo svojej kategórii 3. miesto. K peknému umiestneniu im  srdečne blahoželáme. Tohtoročná súťaž sa konala v Hlbokom, v pôsobisku J. M. Hurbana, súčasťou programu bola aj prehliadka Pamätnej izby a evanjelickej fary, na ktorej Hurban pôsobil.

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • Prehadzovaná zmiešaných trojíc
          • Prehadzovaná zmiešaných trojíc

          • Dňa 9.4. 2018 sa v našej škole odohrala druhá časť základného kola v prehadzovanej trojíc (mix) žiakov 1. stupňa. Za súpera nám boli priradené A a B družstvá zo ZŠ Radošovce.

            V prvej časti tohto kola sme na pôde ZŠ Radošovce zdolali obidve družstvá v pomere 2:0 a 2:0 na sety a získali spolu plných 6 bodov. Odveta u nás však bola oveľa náročnejšia. Pre chorobnosť bolo nutné zmeniť zostavu. Hneď úvodný zápas s A družstvom Radošoviec sme prehrali 2:1. No víťazstvom nad ich B tímom sme  získali potrebné 4 body. Tie znamenali, že v súčte bodov zo všetkých vzájomných setov sme nakoniec zvíťazili 10:8 a postúpili do ďalšieho kola. 

            K postupu žiakom blahoželáme a držíme palce. O úspech sa pričinili: Šebesta Filip, Regásek Daniel, Tokoš Timotej, Krušina Dominik a Bilovská Nikoleta. 

            Mgr. Peter Pavlačka

        • "Príroda očami detí"
          • "Príroda očami detí"

          • Slovenská poľovnícka komora obvod Skalica organizovala v tomto školskom roku výtvarnú súťaž "Príroda očami detí". Tejto súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy. V 4. kategórii deti 5. - 9. ročníka ZŠ  získala 1. miesto Sabinka Husárová z 5.A. Organizátori ocenilki jej prácu vecným darčekom.

            Mgr. Daniela Hladká

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • Do galérie Výchovný koncert boli pridané fotografie.

            Dňa 5.4.2018 na našu školu zavítala gajdošská dvojica z Piechova, ktorá pre našich žiakov pripravila náučný koncert zameraný na ľudové hudobné nástroje.  Prezentovali nám jednotlivé hudobné nástroje v postupnom vývoji, ako napríklad píšťalky, fujaru, gajdy či husle. Rovnako zaspievali aj piesne z rôznych kútov Slovenska. Snažili sa nám pripodobniť aj ľudové zábavy a tradičné piesne, ktoré sa na nich hrali a spievali. Vysvetlili nám, ako sa jednotlivé hudobné nástroje menili, vyrábali a pri akých príležitostiach sa používali. Počas výkladu deťom kládli rôzne otázky a tým žiakov aktívne zapájali do deja. Niektorí žiaci si aj zatancovali pravý zbojnícky odzemok. Ku koncu sme si všetci spoločne zaspievali Prší, prší a Záhorskú dzedzinú. V samotnom závere si jednotlivé triedy mohli zblízka pozrieť jednotlivé hudobné nástroje.

            Mgr. Simona Jáchimová

        • Marec - mesiac knihy - „knižná šifra“ na našej škole
          • Marec - mesiac knihy - „knižná šifra“ na našej škole

          • Marec - mesiac knihy sa slávi už 63 rokov s cieľom, aby sa podporil záujem o knihy. Význam knižnej kultúry sme si pripomenuli na našej škole súťažou s názvom „knižná šifra“. Súťaž trvala od 1. 3. do 28. 3. Do súťaže sa zapojilo celkom 33 žiakov (17 z I. stupňa a 16 z II. stupňa), ktorí každý deň netrpezlivo čakali na nový obrázok. Počas trvania súťaže žiaci odhalili 13 zašifrovaných kníh a cez jarné prázdniny mali možnosť vytvoriť plagát o svojej obľúbenej knihe. Víťazom súťaže mohol byť len ten lúštiteľ, ktorý objavil najviac kníh.

            Na prvom stupni najúspešnejšia riešiteľka – Adriana Lukáčová (3. A) odhalila 12 kníh a na druhom stupni s počtom 13 odhalených kníh boli 4 žiačky - Sára Chocholáčková (5. A), Ema Slobodová (5. A), Monika Hricová (8. A) a Angelika Bartalová (9. A). Gratulujem!
            Plagát o svojej obľúbenej knihe vytvorilo niekoľko žiakov a žiačok I. a II. stupňa. Adriana Lukáčová (3. A) predstavila Ježka Pichliačika s dobrým srdiečkom, Jakub Straka (3. A) písal a kreslil o nevidiacej Mimi a jej kamarátke Líze a Martin Dermek (3. A) napísal o Strapúšikovi, ktorému si vo vlasoch spravili hniezdo dva holúbky. Na II. stupni sa do jarného bonusu zapojilo celkom 6 žiačok: Sára Chocholáčková (5. A) predstavila Šialeného profesora z Lovecraftovej základnej školy, Ema Slobodová (5. A) svoj plagát o Cuky Luky obohatila typickými výrokmi hlavných hrdiniek. Harry Potter je najobľúbenejšou knihou a postavou hneď pre niekoľko žiačok: Moniku Hricovú, Kristínu Strakovú, Natáliu Bartalovú (8. A) a Angeliku Bartalovú (9. A). Všetky plagáty budú vystavené vo vestibule.
            Všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže veľmi pekne ďakujem.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Oznámenie o zápise žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2018/2019

            Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2018/ 2019 sa uskutoční v zmysle § 20 ods. 3 písm. a) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v ZŠ s MŠ Unín 420
            dňa 12. apríla 2018 v čase od 12.00 do 16.00 hod.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa, ktoré k 31.08.2018 dovŕši
            6 rokov veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.
            Škola zapíše dieťa, ktoré do 31.augusta 2018 dovŕši 6 rokov, pričom dieťa začne
            plniť povinnú školskú dochádzku, ak dosiahlo školskú spôsobilosť (primeranú
            psychickú, telesnú a sociálnu vyspelosť).
            Rodičom odporúčame priniesť na zápis občiansky preukaz a rodný list
            dieťaťa k nahliadnutiu správnosti údajov a poplatok 25€ na pracovné
            zošity a platené učebnice do 1. ročníka.

            Tešíme sa na Vás v našej škole!

        • Návšteva pána starostu
          • Návšteva pána starostu

          • Do galérie Návšteva pána starostu boli pridané fotografie.

            16.marca navštívil našich najmenších prváčikov pán starosta. Za prítomnosti triednej pani
            učiteľky a pani riaditeľky im porozprával o nebezpečenstvách, ktoré ich môžu postretnúť na
            každom kroku ako sú oheň, zlodeji, cudzí ľudia, ktorí môžu lákať deti do áut,... Pripomenul
            im hlavné bezpečnostné zložky v našej krajine, ktoré občanov chránia a pomáhajú im.
            Spoločne si zopakovali dôležité telefónne čísla, aby dokázali zavolať pomoc sebe, alebo
            svojmu kamarátovi v prípade núdze. Nakoniec im rozdal pekné reflexné vaky ako darčeky,
            ktoré obsahovali brožúrky o daných témach.

            Mgr. Michaela Vaňková

        • TESTOVANIE 9- 2018
          • TESTOVANIE 9- 2018

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9-2018 sa uskutoční 21. marca 2018 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Náhradný termín testovania sa uskutoční 5. apríla 2018 (štvrtok). Zúčastnia sa ho len tí žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v hlavnom termíne. Náhradné testovanie sa uskutoční v krajských mestách.

             Povolené pomôcky: kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré pero

            Nepovolené pomôcky: mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

        • Riaditeľské voľno pre 5. - 8. ročník
          • Riaditeľské voľno pre 5. - 8. ročník

          • Vážení rodičia,
            v súlade s ustanovením § 3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. Vám
            oznamujem, že na deň 21.03.2018 bude rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ s MŠ
            Unín udelené žiakom 5. – 8. ročníka Základnej školy s materskou školou
            riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove
            a vzdelaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších
            predpisov.
            Dôvodom udelenia riaditeľského voľna je nedostatok priestorov
            a vyučujúcich, pretože majú pridelené rôzne úlohy pri Testovaní 9.
            Vyučovanie všetkých žiakov bude pokračovať 22.03.2018 .

            riaditeľka ZŠ s MŠ Unín

        • Pytagoriáda 2017/2018
          • Pytagoriáda 2017/2018

          • V dňoch 13.12. a 14. 12. prebehlo na našej škole školské kolo v matematickej súťaži - Pytagoriáda. Súťaže sa zúčastnili žiaci 3. - 8. ročníka. Úspešnými riešiteľmi sa stali: Šebesta Filip 4. ročník, Tokoš Timotej 4. ročník, Mach Christián 5. ročník a Hladký Tomáš 8. ročník. Menovaní žiaci sa v dňoch 13. 3. a 14. 3. 2018 zúčastnili okresného kola v Pytagoriáde, ktoré sa uskutočnilo na ZŠ Školská Holíč. V okresnom kole sa najviac darilo Christiánovi Machovi, ktorý obsadil 2. miesto vo svojej kategórii a stal sa tak úspešným riešiteľom. 

            Všetkým žiakom ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a gratulujeme.

            Mgr. Daniela Hladká

        • Šikana a kyberšikana - beseda
          • Šikana a kyberšikana - beseda

          • Dňa 28.02. 2018 sa v našej škole na podnet koordinátora prevencie proti šikane uskutočnila beseda s predstaviteľmi policajného zboru zameraná na šikanu a kyberšikanu a bola určená žiakom 8. a 9. ročníka.  

            Cieľom aktivít bolo:
            - oboznámiť žiakov s prejavmi šikanovania, účastníkmi a príčinami,
            - minimalizovať prejavy šikanovania na školách,
            - poskytnúť rady deťom, ktoré sú šikanované, ako sa brániť,
            - vysvetliť žiakom skutkovú podstatu trestných činov, ktoré môžu niektoré prejavy šikanovania napĺňať (vydieranie, obmedzovanie osobnej slobody, ublíženie na zdraví...).
            Žiakom bola vysvetlená charakteristika šikanovania a kyberšikanovania, ako sa
            prejavuje šikanovanie, proti komu je zamerané, kde dochádza k šikanovaniu a aké tresty im hrozia za trestné činy súvisiace so šikanovaním. Deťom boli uvedené konkrétne rady, ako sa brániť proti šikanovaniu, na koho sa majú obrátiť a čo majú robiť, keď sa stanú obeťou šikanovania.

            Mgr. Izabela Hanzlíčková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje