• Hurbanov pamätník
          • Hurbanov pamätník

          • Do galérie Hurbanov pamätník boli pridané fotografie.

            Dňa  25.02. 2020 sa konalo školské kolo Hurbanovho pamätníka. Zúčastnilo sa ho 20 detí z I. a II. stupňa, v porote zasadli pani učiteľky: Mgr. Masaryková, PaedDr. Žilínková, Mgr. Martišiaková, Mgr. Hanzlíčková. Súťažilo sa v troch kategóriách v prednese poézie a prózy. Víťazi z každej kategórie postupujú do obvodného kola Hurbanovho pamätníka v Holíči. Budeme im držať palce!!!

            Mgr.Izabela Hanzlíčková

        • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY
          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

          • Na základe vysokej chorobnosti detí a žiakov Základnej školy s materskou školou v Uníne riaditeľka školy po odsúhlasení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Senici oznamuje rodičom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že v dňoch od 11. 2. 2020 do 14. 2. 2020 vyhlasuje chrípkové prázdniny pre všetky deti materskej a základnej školy.

            Vyučovanie pre deti materskej školy začína 17.2.2020 a pre žiakov základnej školy po jarných prázdninách 24.2.2020.

            Mgr. M. Vaňková

        • Navštívili sme DOD na SOŠ Holíč
          • Navštívili sme DOD na SOŠ Holíč

          • Dňa 6.2. sme sa my, deviataci, vybrali na Deň otvorených dverí na SOŠ Holíč. Spoznali sme areál školy a dozvedeli sa kopec nových informácií o štúdiu a mimoškolských aktivitách ktoré škola ponúka. Taktiež nám študenti predviedli, čo sa naučili, ako napríklad obsluhovanie, aranžovanie jedla, miešanie koktejlov a veľa ďalšieho. Mali sme aj možnosť ochutnať zákusky ktoré napiekli alebo koktejly ktoré namiešali. Dokonca si pre nás pripravili hru „Milujem Slovensko". Pri odchode sme ako milý darček dostali tortu, na ktorej sme si všetci veľmi pochutili. 

            Klára Valachovičová IX.A

        • Korčuľovanie
          • Korčuľovanie

          • Do galérie Korčuľovanie boli pridané fotografie.

            Korčuľovanie

             

            V štvrtok 30. 1. 2020 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili korčuľovania na zimnom štadióne v Senici. Na ľade sa žiakom venovali pani učiteľky – Martišiaková, Havlová a pán učiteľ Pavlačka. Pre mnohých bolo korčuľovanie náročné, nakoľko stáli na korčuliach po prvý raz. Žiaci sa učili ako stáť na ľade, správny postoj a postup pri korčuľovaní. Mnohí žiaci prekonali svoj strach a ku koncu nestáli len  pri mantineloch, ale sa snažili korčuľovať spolu s ostatnými. Zažili sme doobedie plné radosti a pekných zážitkov. Týmto sa chceme poďakovať pani učiteľkám a pánovi učiteľovi, že boli ochotní s nami ísť a podporiť nás v tom čo nás baví. Veríme, že takéto pekné chvíle na ľade si opäť niekedy zopakujeme.

            Krístína Peričková, žiačka IX. A

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Do galérie Lyžiarsky výcvik boli pridané fotografie.

            V termíne od 19.1. do 24.1. 2020 sa žiaci našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v rekreačnej oblasti Čertov – Lazy pod Makytou. Na cestu sme sa vybrali v nedeľu v ranných hodinách. Spolu s nami cestovali ešte aj žiaci z Lakšárskej Novej Vsi. Po bezproblémovej ceste sme dorazili na chatu Čertov, kde nás vítala príjemná a ochotná chatárka. Žiaci boli rozdelení do izieb, ubytovali sa a následne sme sa všetci išli pozrieť do neďalekého lyžiarskeho strediska, aby sme si obzreli svahy. Jeden svah bol menší, ideálny pre začiatočníkov, ktorých sme tentokrát mali pomerne veľa a druhý väčší svah, bol vhodný aj pre pokročilejších lyžiarov. Po návrate zo svahov si všetci žiaci pri chate natrénovali obúvanie lyžiarskych topánok a lyží, aby sme na druhý deň od rána mohli začať s výcvikom.

            Žiaci boli rozdelení do skupín podľa svojich lyžiarskych schopností a pod vedením pána učiteľa Pavlačku a pani učiteľky Martišiakovej sa postupne učili úplné základy lyžovania, prípadne zdokonaľovali už nadobudnuté lyžiarske zručnosti. Všetci žiaci, aj úplní začiatočníci, zo dňa na deň napredovali a zlepšovali sa.

            Denný program žiakov počas celej doby pobytu bol rovnaký. Ráno o 7:30 bol budíček, ranná hygiena, upratanie a bodovanie izieb. O 8:00 sme mali raňajky a o deviatej hodine už bol pristavený skibus, ktorý nás odviezol k zjazdovkám a začal sa dopoludňajší blok výcviku. Okolo dvanástej nás skibus priviezol na chatu, kde sme sa naobedovali, oddýchli si a o druhej poobede sme odchádzali opäť na svah. Poobedný blok výcviku trval do 16:00. Do večere, ktorá bola o 18:00 mali žiaci osobné voľno, ktoré mohli využiť na oddych, osobnú hygienu, či stretnutie s kamarátmi. Po večeri sme vždy mali spoločný program v jedálni až do večierky, ktorá bola o 21:00. V stredu, kedy bol predpísaný odpočinok, sme sa vybrali na prechádzku do okolia rekreačnej oblasti Čertov.

            Celkovo sa lyžiarskeho kurzu zúčastnilo 24 žiakov z druhého stupňa. Z nich bolo až 15 nelyžiarov, no na konci týždňa by sme takýmto termínom nemohli označiť ani jedného účastníka. Všetci žiaci si osvojili aspoň základy lyžovania. Takmer všetci sa zdokonalili natoľko, že bez akýchkoľvek problémov zlyžovali aj väčší náročnejší svah. K tejto skutočnosti prispelo aj to, že počas celej doby sme nemuseli riešiť žiadne vážnejšie zdravotné komplikácie, ani úrazy. O menšie zdravotné problémy sa postaral pán doktor Somora.

            Každodenné lyžovanie bolo pre viacerých žiakov vyčerpávajúce, no všetci ukončili lyžiarsky výcvik s veľmi dobrým pocitom z toho, že sa naučili lyžovať, prípadne  si zdokonalili svoje lyžiarske schopnosti.  

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje