• Exkurzia v TALENTCENTRE v Trnave

          • Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka navštívili dňa 26.4. 2023 TalentCentrum v Trnave. Tu mohli lepšie spoznať seba a svoj talent, ktorý je možné ďalej rozvíjať a zlepšovať k rozvoju budúcej kariéry. Spoznali svoje schopnosti a zručnosti a zamysleli sa nad výberom vhodného budúceho povolania. Spoznali WIBO, čo je komplexný online priestor pre kariérovú orientáciu. Okrem metodík sebapoznávania aj vyhľadávanie škôl či povolaní, si mohli vytvoriť osobný dashboard a využívať ďalšie šikovné funkcie. Odniesli si so sebou vyhodnotené dotazníky, o ktorých sa môžu s rodičmi porozprávať pri ďalšom rozhodovaní o budúcom povolaní. 

            Všetky zaujímavé informácie si môžu všetci pozrieť tu: https://talentcentrumtrnava.sk/

             

          • Starší čítajú mladším

          • V rámci rôznych aktivít, ktoré na škole mávame, sme si pripravili pre žiakov akciu, kedy starší žiaci čítali mladším. Žiaci 2. stupňa mali pripravené rôzne rozprávky, ktoré prečítali a potom spolu s menšími kamarátmi rozoberali, vypracovali pracovné listy. Bola to veľmi milá hodina čítania, kedy sa väčší vrátili do čias čítania rozprávok a mladší takouto netradičnou formou trénovali čitateľskú gramotnosť.  

          • Deň ZEME 2023

          • Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Cieľom je upriamiť pozornosť na planétu ZEM, zdôrazniť potrebu ochrany prírody a zvyšovať povedomie o problematike klimatických zmien a ich vplyve na životné prostredie.

            Naša škola bola v piatok 21.apríla iniciátorom environmentálnych aktivít. Prvé 2 vyučovacie hodiny sme venovali rôznym ekoaktivitám. Žiaci na 1. stupni vyrábali rôzne výrobky a postavičky z odpadového materiálu. Druhostupniari si pripravili módnu ekoprehliadku, z odpadového materiálu “ušili” naozaj originálne kúsky: piataci sa prezentovali svadbou /ženích a nevesta/, zo VI.A vybehol bezdomovec z Liverpoolu a Lili dlhá pančucha, exmanželka a exmanžel “Emil” boli zo VII.A. Balencianamodel a čokoládová princezná z VIII.A a vodník s indiánkou z IX.A popustili uzdu svojej fantázii a v svete módneho priemyslu by sa možno dnes veru nestratili.

            Po veľkej prestávke sa žiaci v pracovných odevoch, s pracovným náradím, rukavicami a vreciami na odpad pobrali aspoň trocha zveľadiť svoje okolie, upravovali a čistili areál školy, parky a oddychové priestranstvá obce.

            Veríme, že tak ako teraz žiaci s veľkým nadšením investovali svoju silu, prácu a námahu s vedomím  potreby naliehavosti ochrany životného prostredia, aj v budúcnosti si pripomenú, ako je treba starať sa o životné postredie a vo zvýšenej miere budú pokračovať v enviromentálnej gramotnosti.

                                                   Naším mladým ekoaktivistom ďakujeme!

          • Majstrovstvá SR v športovej streľbe žiakov

          • V dňoch 21.4. - 23.4. 2023 sa vo Vištuku konali Majstrovstvá SR v športovej streľbe žiakov. Našu školu reprezentoval Matyas Němec, žiak VIII.A. Súťažil v kategórii dorastencov (starších žiakov) VzPu 30 SLÁVIA (zalamovacia puška OM). V silnej konkurencii 22 strelcov Matyas získal krásne 4. miesto, od zisku najcenejšieho kovu ho delili len 4 body, čo je dôkazom jeho dobrej streleckej formy a tiež veľkej vyrovnanosti v skupine. Matyasovi blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov.

          • Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 12.4.2023 sa v Holíči konalo okresné kolo v Matematickej olympiáde. Našu školu reprezentovala žiačka VII.A Terezka Valachovičová. V konkurencii škôl okresu Skalica sa nestratila, stala sa úspešnou riešiteľkou a obsadila cenné 7.miesto. Srdečne jej blahoželáme a ďakujeme za čas, ktorý venuje navyše doma i v škole matematickým úlohám. Za prípravu ďakujeme Mgr. Hasákovej.  

          • Zápis detí do MŠ

          • Základná škola s materskou školou Unín, Unín 420, 908 46 Unín

             

            OZNAM

            Budem škôlkárom :: Materská škola

             

            Základná škola s materskou školou Unín v súlade § 59 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení v znení neskorších predpisov oznamuje, že

                                   dňa 5. mája 2023 v čase od 16 hod. do 18 hod.

            sa bude konať zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024.

             

            Osobná forma podávania žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať aj za prítomnosti detí.
            V deň zápisu poskytneme možnosť nahliadnuť a pobudnúť s dieťaťom v priestoroch materskej školy formou otvorenej triedy
            .

             

            Na zápis treba so sebou priniesť k nahliadnutiu  rodný list dieťaťa, zdravotný preukaz dieťaťa a občiansky preukaz jedného zákonného zástupcu.

             

            Spôsob podávania žiadostí:

            Deti sa do materskej školy prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní. 

            * osobne -  zákonný zástupca odovzdá žiadosť zástupkyni materskej školy
            *e-mailom - podpísanú a lekárom potvrdenú žiadosť naskenovať a poslať na adresu materskaskolaunin@gmail.com alebo zssmsunin@gmail.com
            * poštou na adresu: Základná škola s Materskou školou Unín, Unín 420, 908 46 Unín

             

            Žiadosť je možné si stiahnuť na webovej adrese  www.msunin.sk alebo tu:

            Ziadost_o_prijatie_dietata_do_MS_-_vytlacit.doc

            Podmienky prijímania detí: 

            upravuje vyhláška Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov 

            Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšia päť rokov veku do 31.8.2023, teda budú plniť povinné predprimárne vzdelávanie.

            Prednostne sa prijímajú deti, ktorých rodič požiada o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania

            * V materskej škole sa prijíma spravidla dieťa od troch rokov jeho veku, výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov jeho veku na predprimárne vzdelávanie, ak sú v materskej škole vytvorené vhodné kapacitné, personálne, materiálne a iné podmienky,

            * Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí:

            O prijatí/ neprijatí dieťaťa do materskej školy rozhodne riaditeľka školy v súlade s § 59 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní, najneskôr do 30. júna 2023.

            Čo by malo dieťa zvládnuť pred nástupom do materskej školy:

            * zaobísť sa na kratší čas bez blízkej osoby
            * vychádzať s inými deťmi, vedieť sa deliť s ostatnými
            * mať základy samoobslužných návykov, ako sú obliekanie, obúvanie, stolovanie a hygienické návyky ( bez plienky ! )
            * mať kladnú predstavu o tom, čo ho čaká v novom prostredí 
            * vedieť komunikovať

             

             

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu neurčitú učiteľa/učiteľku pre predprimárne vzdelávanie (MŠ) s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu neurčitú učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné  vzdelávanie (2. stupeň) s aprobáciou TSV s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Ukončené adaptačné vzdelávanie je výhodou. Žiadosť o prijatie do zamestnania,  štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu určitú učiteľa/učiteľku pre primárne vzdelávanie (1. stupeň) s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu určitú /zástup počas MD/  učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné  vzdelávanie (2. stupeň) s aprobáciou geografia s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania,  štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • Dňa 21.3.2023 sa v Holíči konalo okresné kolo Pytagoriády, našu školu reprezentovali nasledovní žiaci:

            Samuel Čulen z III.A, Alex Němec zo IV.A, Sebastian Drúžek zo VI.A, Tereza Valachovičová zo VII.A a z VIII.A Matúš Bajan, Mário Flamík, Jakub Straka, Matyas Němec. Z dôvodu choroby sa súťaže nezúčastnil Filip Polák zo IV.A a Adela Bombolová z VIII.A. 

            Tereza Valachovičová sa umiestnila na 1.mieste a  stala sa víťazkou okresného kola vo svojej kategórii P 7. Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú prípravu a Terezke srdcečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. 

          • Zapísali sa k nám....

          • Dnešný deň bol slávnostný pre 14 zvedaných predškolákov.  Slávnostne vyobliekaní, s troškou trémy, s veľkou dávkou zvedavosti vstupovali do budovy školy a do triedy, kde ich čakala veľká skúška. Zapíšu sa, alebo nezapíšu do prvého ročníka? Zvládnu úlohy, ktoré im nachystala pani učiteľka K. Pavlíková? Všetky deti boli šikovné, skvele pripravené a ukázali, že z nich budú prváci ako sa patrí. Za svoju snahu dostali malú odmenu a šťastní odchádzali domov. Zvládli to.  

             

          • Hurbanov pamätník - okresné kolo

          • Dňa 4.4.2023 sa v Skalici uskutočnilo okresné kolo Hurbanovho pamätníka. Našu školu úspešne reprezentovala Sandra Sára Sejnová zo VI.A, ktorá v 2. kategórii v poézii obsadila krásne 2. miesto. Sandre srdečne blahoželáme a pani učiteľke Hanzlíčkovej ďakujeme za prípravu. 

          • WOW … 1. apríl

          • V kalendári sa nachádza 1. apríl ako Svetový deň vtáctva. Jeho korene siahajú až do čias rakúsko-uhorskej monarchie. Založil ho slovenský prírodovedec Oto Hermann, traduje sa od roku 1900. Vo vtedajšom Rakúsko-Uhorsku to bola aj zaujímavá akcia pre školy, práve v tomto období sa vtáky tešia zo šťastného návratu z teplých krajín, svojou radosťou a štebotom tešia nás všetkých.

            Aj na našej škole žiaci prijali výzvu 9.A, aby 31. marca prišli do školy netradične oblečení a aby školskú tašku nechali doma. Školské pomôcky mali priniesť v niečom inom, netradičnom, čo najzaujímavejšom. Preto už pri vstupe do školy vybuchovali deti smiechom nad tvorivými nápadmi seba i svojich spolužiakov. Žiaci si školské veci priniesli v kufríku opravárenského náradia, v odpadkovom koši, v obrovskej váze, v prútenom košíku, v bielizníku, v zástere, v horolezeckom vaku, v tréningovej športovej taške, v nákupnom vozíku, v cestovnom kufríku, v nákupnom koši, štýlovej kabelke supermodeliek,  vo vedierku s mopom, v krabici, v zabíjačkovom veľkom hrnci, klietke pre škrečka, vo vreci na obilie, v klobúku alebo v plátenom batôžku na palici a v inom. S detstvom je spojená veselosť, beťárstvo a veru, v predstihu si naši žiaci 1. apríl užili naplno v radosti, nekonrolovanom smiechu a šantení.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje