• Šaliansky Maťko - krajské kolo

          • V piatok 17.2.2023 sa v Trnave konalo krajské kolo v prednese povesti Šaliansky Maťko. Víťazka okresného kolo, Linda Horinková, žiačka 6.A na našej škole, sa nestratila ani v konkurencii Trnavského kraja a obsadila krásne 3. miesto. Linde srdečne blahoželáme, tešíme sa z jej úspechu, na ktorí sme všetci hrdí. Pani učiteľke Mgr. Hanzlíčkovej ďakujeme za prípravu. 

          • Korčuľovanie

          • Vo štvrtok 16.2. 2023  sa náš druhý stupeň opäť zúčastnil korčuľovania na ľadovej ploche v Senici. Počas dvoch hodín na žiakov dohliadali pani učiteľka Havlová, Bartová, a pán učiteľ Pavlačka. O zaväzovanie korčúľ či dozor žiakov mimo ľadu sa postarala p.uč. Hanzlíčková. Zdatnejší žiaci boli na ľade ako doma, ďalší sa len nesmelo držali pri mantineli. Ale nie na dlho. Už za prvú hodinu korčuľovania sme mohli vidieť veľké pokroky. Každý si z bruslenia zobral niečo iné. Niektorí sa len zabavili, další zdokonalili svoje športové umenie a veľa prekonalo svoj strach. Všetci sme si však zažili doobedie plné radosti a pekných zážitkov. Už sa tešíme na reprízu v ďalšom školskom roku.

          • Bezpečne na internete – beseda 2. stupňa s príslušníkmi Policajného zboru

          • Dňa 3. februára sa konala na škole preventívna akcia v rámci „Dňa bezpečnosti na internete“. Žiaci 2. stupňa absolvovali zaujímavú aktivitu spojenú s premietaním v rámci školskej prevencie. Nahliadli do skutočných príbehov detí, žiakov a seniorov, zoznámili sa so spôsobom  zneužitia ich dôvery, s upozornením na riziká, hroziace pri využívaní internetu a sociálnych sietí.

            Žiakov zaujali odborne vysvetlené sociálno-manipulačné hrozby, s ktorými sa u mládeže stretávame: napr. nevhodný obsah na stránkach, obťažovanie, nadväzovanie internetových známostí, vydieranie, detská pornografia – šírenie, resp. tvorba často spojená s nabádaním obete vytvárať fotografické snímky či videá. V záverečnej besede žiaci dostali priestor na vyjadrenie vlastných skúseností, rady a odporúčania s cieľom zvýšiť bezpečnostné povedomie na internete.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje