• Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu neurčitú učiteľa/učiteľku pre predprimárne vzdelávanie (MŠ) s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu neurčitú učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné  vzdelávanie (2. stupeň) s aprobáciou TSV s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Ukončené adaptačné vzdelávanie je výhodou. Žiadosť o prijatie do zamestnania,  štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu určitú učiteľa/učiteľku pre primárne vzdelávanie (1. stupeň) s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

        • Inzerát
          • Inzerát

          • Základná škola s materskou školou Unín príjme do pracovného pomeru na dobu určitú /zástup počas MD/  učiteľa/učiteľku pre nižšie stredné  vzdelávanie (2. stupeň) s aprobáciou geografia s nástupom od 1. 9. 2023. Uchádzač musí spĺňať kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej školskej legislatívy. Žiadosť o prijatie do zamestnania,  štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte do 15. 07. 2023 na adresu:  zssmsunin@gmail.com alebo Základná škola s materskou školou Unín, 908 46 Unín č. 420; tel. 034/6628193

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • Dňa 21.3.2023 sa v Holíči konalo okresné kolo Pytagoriády, našu školu reprezentovali nasledovní žiaci:

            Samuel Čulen z III.A, Alex Němec zo IV.A, Sebastian Drúžek zo VI.A, Tereza Valachovičová zo VII.A a z VIII.A Matúš Bajan, Mário Flamík, Jakub Straka, Matyas Němec. Z dôvodu choroby sa súťaže nezúčastnil Filip Polák zo IV.A a Adela Bombolová z VIII.A. 

            Tereza Valachovičová sa umiestnila na 1.mieste a  stala sa víťazkou okresného kola vo svojej kategórii P 7. Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú prípravu a Terezke srdcečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. 

          • Zapísali sa k nám....

          • Dnešný deň bol slávnostný pre 14 zvedaných predškolákov.  Slávnostne vyobliekaní, s troškou trémy, s veľkou dávkou zvedavosti vstupovali do budovy školy a do triedy, kde ich čakala veľká skúška. Zapíšu sa, alebo nezapíšu do prvého ročníka? Zvládnu úlohy, ktoré im nachystala pani učiteľka K. Pavlíková? Všetky deti boli šikovné, skvele pripravené a ukázali, že z nich budú prváci ako sa patrí. Za svoju snahu dostali malú odmenu a šťastní odchádzali domov. Zvládli to.  

             

          • Hurbanov pamätník - okresné kolo

          • Dňa 4.4.2023 sa v Skalici uskutočnilo okresné kolo Hurbanovho pamätníka. Našu školu úspešne reprezentovala Sandra Sára Sejnová zo VI.A, ktorá v 2. kategórii v poézii obsadila krásne 2. miesto. Sandre srdečne blahoželáme a pani učiteľke Hanzlíčkovej ďakujeme za prípravu. 

          • WOW … 1. apríl

          • V kalendári sa nachádza 1. apríl ako Svetový deň vtáctva. Jeho korene siahajú až do čias rakúsko-uhorskej monarchie. Založil ho slovenský prírodovedec Oto Hermann, traduje sa od roku 1900. Vo vtedajšom Rakúsko-Uhorsku to bola aj zaujímavá akcia pre školy, práve v tomto období sa vtáky tešia zo šťastného návratu z teplých krajín, svojou radosťou a štebotom tešia nás všetkých.

            Aj na našej škole žiaci prijali výzvu 9.A, aby 31. marca prišli do školy netradične oblečení a aby školskú tašku nechali doma. Školské pomôcky mali priniesť v niečom inom, netradičnom, čo najzaujímavejšom. Preto už pri vstupe do školy vybuchovali deti smiechom nad tvorivými nápadmi seba i svojich spolužiakov. Žiaci si školské veci priniesli v kufríku opravárenského náradia, v odpadkovom koši, v obrovskej váze, v prútenom košíku, v bielizníku, v zástere, v horolezeckom vaku, v tréningovej športovej taške, v nákupnom vozíku, v cestovnom kufríku, v nákupnom koši, štýlovej kabelke supermodeliek,  vo vedierku s mopom, v krabici, v zabíjačkovom veľkom hrnci, klietke pre škrečka, vo vreci na obilie, v klobúku alebo v plátenom batôžku na palici a v inom. S detstvom je spojená veselosť, beťárstvo a veru, v predstihu si naši žiaci 1. apríl užili naplno v radosti, nekonrolovanom smiechu a šantení.

          • Veľkonočné tvorivé dielničky

          • Medzinárodný deň učiteľov, ktorý sa na celom svete oslavuje 28. marca, pri príležitosti výročia narodenia „Učiteľa národov“ Jána Amosa Komenského, sme na našej škole poňali v rámci jedného z jeho výrokov „škola hrou“. Pani učiteľky si pre žiakov pripravili veľkonočné dielničky. Na začiatku bol zaujímavý nápad, odhodlanie, chuť pripraviť niečo pre všetkých, ale najmä snaha oživiť naše prastaré tradície a vniesť ich opäť do života nás i našich detí. Slovo dalo slovo a naša škola sa premenila na bzučiace mravenisko, všetci, čo mali ruky a nohy nosili, tvorili, pomáhali, smiech a dobrá nálada sa niesla široko-ďaleko. A aby sme na to neboli sami, pozvali sme si do školy hostí: prišli nám na pomoc unínski seniori z Barborky  a skalická „malérečka“ veľkonočných vajíčok, pani Jojka Poustková. Na žiakov čakali rôzne tvorivé aktivity: zdobenie veľkonočných vajíčok, vytváranie rôznych dekorácií, veľkonočných pohľadníc či dekorácia veľkonočných venčekov. Nechýbali ani sladké perníčky s ešte sladšou  cukrovou polevou. Použili sme rôzne techniky zdobenia – lepenie vlny, servítková technika, maľovanie, vyfarbovanie, vystrihovanie a veľa-veľa iných dekoratívnych techník. Deti si svoje výrobky pobalili a tešili sa domov, ako sa pochvália  svojim rodičom. Až na perníčky, ktoré hneď po ozdobení skončili v nenásytných bruškách. Najkrajšie na tom poobedí však neboli naše prekrásne výrobky, ale  tie rozžiarené oči všetkých zúčastnených,  ktorí sa tešili najmä z toho, že vzájomne pomohli vytvoriť skvelú atmosféru tohto podujatia. Starší pomáhali mladším s ťažkými úlohami a mladší zasa tým starším zabudnúť na starosti všedných dní.

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je medzinárodný deň oslavy vody, siaha do roku 1992, kedy konferencia OSN o životnom prostredí a rozvoji odporučila oslavovať deň vody na medzinárodnej úrovni. Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov reagovalo vymenovaním 22. marca 1993 za prvý Svetový deň vody, od tej doby sa koná každoročne. Jeho hlavným cieľom je upozorniť na jej dôležitosť, význam a hlavne vzácnosť. Voda je základnou podmienkou všetkého života. Dnes sú ale vodné zdroje vystavené zvyšujúcim sa požiadavkám na spotrebu vody, zdroje vody sú ohrozované klimatickou zmenou, otepľovaním, znečisťovaním jej zásob. Pitná voda patrí k základným životným potrebám a jej odpovedajúci príjem (spolu s príjmom ďalších tekutín) je nielen podmienkou pre správne fungovanie všetkých procesov v ľudskom tele, ale prispieva aj k duševnej pohode človeka. Pokiaľ jej kvalita nezodpovedá hygienickým požiadavkám, môže spôsobiť rôzne zdravotné problémy akútneho či chronického charakteru.

            Keďže tento rok 22.marca prebiehalo celoštátne testovanie deviatakov T9, tak sme si deň vody na našej škole pripomenuli o dva dni neskôr, teda 24.marca. Žiaci 8.ročníka si pripravili pre každú triedu prezentáciu venovanú tejto vzácnej tekutine a veľa aktivít, v ktorej hlavnú úlohu zohrala voda. 

          • Zápis do 1 ročníka

          • Zápis do 1. ročníka Základnej školy s materskou školou Unín 420

            pre školský rok 2023/2024

             

            sa uskutoční 13. apríla 2023 (štvrtok) v čase od 13:00 do 16:00 hodiny

            v budove základnej školy.

             

            K zápisu do 1. ročníka je potrebné, aby si zákonný zástupca priniesol platný občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Zákonný zástupca je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov k 31. augustu 2023 a má trvalý pobyt na území SR.

            Prihlášku možno podať:

                    

             

            V prípade, že Vám termín zápisu nevyhovuje alebo máte iné vážne dôvody, pre ktoré sa zápisu nemôžete zúčastniť, kontaktuje riaditeľku školy na tel.čísle 0905 614 464 alebo na zssmsunin@gmail.com.

            Riaditeľka základnej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na vzdelávanie do základnej školy do 15. júna 2023.

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Dňa 21.3. 2023 sa aj na našej škole uskutočnila zbierka HODINA DEŤOM. 

            Hodina deťom je celoročná verejná zbierka, ktorá už 23 rokov nepretržite podporuje projekty zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách. Vo svojom 22. ročníku podporí organizácie pomáhajúce jednorodičovským rodinám, rovnako ako aj individuálnych príjemcov z radov samoživiteľov. Grantový program Hodina deťom spravuje Nadácia pre deti Slovenska, mimovládna nezisková organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorej poslaním je podporovať mnohostranný rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka.

            Na našej škole sa vyzbieralo pekných 85 eur, ktoré sme poukázali na účet Nadácie pre deti Slovenska. 

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí prispeli. 

          • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu

          • Dátum 21.marec sa vo svete spája s Dňom Downovho syndrómu. Na znak oslavy ľudskej jedinečnosti
            sa nosia dve rozdielne ponožky. Žiaci 9.A zorganizovali podujatie s názvom „Ponožková výzva“, ktorej
            cieľom bola výzva šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom, nakoľko ich prijatie
            spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou.
                    Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môžu deti a mládež,
            každý z nás, búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti, mohli
            realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život, boli akceptovaní, prijatí s láskou a úctou.
                    Potešilo nás, že do akcie, na podporu osôb trpiacich Downovým syndrómom sa zapojili mnohí
            žiaci i zamestnanci školy!                                                      
                                                                                    žiaci 9.A

          • Siedmaci na exkurzii v Skalici

          • V pondelok 20.marca 2023 privítali naši siedmaci prvý jarný deň inou formou vyučovania. Klasickú frontálnu hodinu vymenili za exkurziu v Skalici, počas ktorej sa zahrali na histrorikov, pátračov, architektov i záchranárov. Navštívili Záhorské múzeum v Skalici, kde aktuálne prebieha výstava venovaná životu a dielu Dušana Jurkoviča. Oboznámili sa tu s osobnosťou tohto architekta, jeho dielom a prínosom pre Záhorie i Slovensko a Moravu. Vypracovali pripravené pracovné listy a tiež sa pokúsili navrhnúť stavby alebo predmety z tohto obdobia alebo len prekreslili niektoré Jurkovičove diela. Potom sme sa presunuli na Strednú zdravotnícku školu, kde sa dozvedeli teoretické základy prvej pomoci, ktoré si potom vyskúšali prakticky na sebe alebo na figurínach. Presvedčili sa, že podať prvú pomoc zranenému nie je jednoduché, ale veľmi dôležité, život zachraňujúce. Našu exkurziu sme ukončili historickou vychádzkou historickými uličkami tohto starobylého kráľovského mesta. 

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Vážení rodičia,
             
            dňa 21.3.2023 sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska. I tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.
            Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

            Ďakujeme!

          • Knižná miniburza

          • Ak máte doma knihy, ktoré už neplánujete čítať, môžete ich vymeniť za iné. V našej škole sa 30.3. 2023 uskutoční Miniburza kníh s názvom: "Prines knihu, odnes inú!" Knihy môžete začať nosiť do školy od 15. 03. 2023 do 28.03. 2023. Za každú prinesenú knihu obdržíte kupón v približnej hodnote knihy, ktorý vás oprávňuje v deň uskutočnenia Miniburzy vybrať si inú knihu. Pozor, kniha musí byť určená detskému čitateľovi a nesmie byť poškodená, teda v perfektnom stave.

          • Hurbanov pamätník - školské kolo

          • Dňa 08. marca 2023 sa konalo školské kolo Hurbanovho pamätníka v prednese poézie a prózy. Súťažilo sa v troch kategóriách, zvlášť v prednese prózy a zvlásť v prednese poézie. Školského kola sa zúčastnilo 16 žiakov, z čoho 14 žiakov súťažilo v prednese poézie a dvaja žiaci v prednese prózy. Výsledné poradie je nasledovné:

            I. kategória v prednese poézie

            1. miesto: Samuel Masaryk, 4.A

            2. miesto: Eva Jurkovičová, 3.A

            3. miesto: Adam Kozány, 2.A

            II. kategória v prednese poézie

            1. miesto: Ester Hoferková, 5.A

            2. miesto: Adrián Bombola, 6.A

            3. miesto: Agáta Hoferková, 5.A

            III. kategória v prednese poézie

            2. miesto: Linda Fruhaufová, 8.A

            3. miesto: Filip Šebesta, 9.A

            II. kategória v prednese prózy

            2. miesto: Samuel Drúžek, 6.A

            3. miesto: Martina Lukáčová, 5.A

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme.

          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Hurbanov pamätník je v našom regióne najstaršou a najprestížnejšou postupovou súťažou v oblasti umeleckého prednesu pozostávajúcou z viacerých kôl. Každoročne sa doň zapájajú takmer všetky základné školy, základné umelecké školy a stredné školy z okresov Senica a Skalica. Súťaž v prednese poézie a prózy mladých recitátorov oslavuje tento rok už 55. výročie svojho vzniku. Obvodné kolo sa konalo dňa 27. februára v Centre voľného času v Holíči. Odbornú porotu zaujali a prednes ocenili umiestnením a diplomom:

            Sandra Sára Sejnová – 2. miesto (2. kategória - próza)

            Linda Horinková  – 3. miesto (2. kategória - poézia)

            Simona Chrenková – 3. kategória - próza

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy, ale aj za úsilie odovzdať posolstvo ukryté vo veršoch básnikov či slovách prozaikov!

        • 2% zo zaplatených daní za rok 2022
          • 2% zo zaplatených daní za rok 2022

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            ak máte možnosť, venujte v tomto roku 2% z daní občianskemu združeniu Harmónia, ktoré je našej základnej škole veľmi nápomocné. Každý rok z tohto Vášho daru kupujeme školské pomôcky, priamo interaktívne tabule, ktoré nám uľahčujú prácu s deťmi. Ak sme Vás oslovili, prineste potrebné vyplnené tlačivá do poštovej schránky školy alebo ich odovzdajte priamo na daňovom úrade.

            V prípade, že nemáte dané tlačivá, nájdete ich na našej webovej stránke v sekcii O škole - "2%dane"

            prípadne tu: vyhlasenie_2_(1).pdf​​​​​​​

            VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje