• Návšteva MISS SLOVENSKO
          • Návšteva MISS SLOVENSKO

          • Do galérie Návšteva MISS SLOVENSKO boli pridané fotografie.

            V utorok 25.06.2019 do našej školy zavítala vzácna návšteva. Pozvanie na besedu so žiačkami našej školy prijali všetky víťazky MISS SLOVENSKO 2019: druhá vicemiss Slovensko Natália Hrušovská, prvá vicemiss Alica Ondrášová a víťazka Miss Slovensko Frederika  Kurtulíková. Všetky tri krásky priniesli so sebou svoje korunky a porozprávali nám o sebe veľa informácií. Deti sa tak mohli dozvedieť, čo dievčatá obľubujú na jedenie, akú farbu majú rady, čo robievajú vo voľnom čase. Veľmi ochotne odpovedali na zvedavé otázky najmä menších dievčat. Potom sa spolu vyfotografovali a rozdali deťom svoje fotografie s podpisom. Pani riaditeľka zaželala "misskám" veľa úspechov a odovzdala im červenú ružičku. Dievčatá tiež navštívili našu školskú jedáleň a ochutnali "miestne" špeciality.  

            Zo srdca prajeme všetkým trom dievčatám a najmä našej Alicke veľa úspechov

            Mgr. Daniela Hladká

        • Postcrossing
          • Postcrossing

          • Do galérie Postcrossing boli pridané fotografie.

            Projekt Postcrossing umožňuje výmenu pohľadníc medzi registrovanými užívateľmi. Cieľom je prepojenie sveta prostredníctvom pohľadníc, ktoré si posielajú náhodne užívatelia z celého sveta. Vždy platí to, že ako náhle pošlete jednu pohľadnicu, tak minimálne jednu obdržíte. Hlavným jazykom komunikácie je angličtina.

            Úspech minuloročného projektu motivoval najmä žiakov 6. A triedy, ktorí počas tohto školského roka si mohli precvičiť a zdokonaliť angličtinu, spoznať nové miesta a ľudí na celom svete.

            Spoločne odoslali 30 pohľadníc do 16 krajín sveta. Najviac pohľadníc napísali do Nemecka, Ruska a Spojených štátov amerických. Za zmienku stoja i ostatné krajiny ako sú: Rakúsko, Kanada, Francúzsko, Hong Kong, Taliansko, Malajzia, Monako, Holandsko, Portugalsko, Španielsko, Švajčiarsko, Taiwan, Thajsko. Týchto 30 pohľadníc v priebehu 10 mesiacov precestovalo úctyhodných 99 884 km. Najbližšia pohľadnica putovala 451 km do Nemecka. A najdlhšiu cestu – 9072 km absolvovala pohľadnica poslaná do Malajzie.

            Do našej malej školy prišlo za tento školský rok 34 pohľadníc z celého sveta. Napriek tomu, že i tento rok absentuje africký kontinent, prišli nám pohľadnice naozaj z rozličných kútov sveta. Žiaci mali možnosť si prečítať 34 pohľadníc z 15 krajín sveta. Najviac pohľadníc sme dostali z Ruska, Nemecka a Spojených štátov amerických. Medzi ostatné krajiny patria: Kanada, Česká republika, Francúzsko, Indonézia, Írsko, Taliansko, Moldavsko, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Švajčiarsko a Taiwan. Pohľadnice precestovali 106 111 km a najbližšia pohľadnica cestovala len 80 km z Českej republiky. Najväčšiu vzdialenosť prekonala pohľadnica z Indonézie – 10 817 km.  

            Každá jedna pohľadnica nám prezradila, čo to o pisateľovi a mieste, kde žije. Veľmi sme sa tešili najmä pohľadniciam miest a krajín. Prostredníctvom pohľadníc žiaci spoznali veľa zaujímavých ľudí z celého sveta. Škála pisateľov bola rôznorodá – od tínedžerov až po dôchodcov.

            Vo fotogalérii máte možnosť obdivovať tie krásne pohľadnice, ktoré nám počas roka robili radosť a netrpezlivo sme čakali na ďalšie. Niektoré boli pútavé obrázkom, iné zas kreativitou pisateľa/ky. Za povšimnutie stojí aj veľké množstvo zaujímavých známok z celého sveta. Vo fotogalérie nájdete tie najzaujímavejšie.

            Žiaci 6. A mali tento školský rok v triede neobyčajnú poštovú schránku plnú prekvapení z celého sveta. Verím, že tento celoročný projekt  bol pre nich prínosom a naučili sa veľa o ľuďoch a krajinách sveta.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Plavecký výcvik 1. stupeň 2019
          • Plavecký výcvik 1. stupeň 2019

          • Do galérie Plavecký výcvik 1. stupeň 2019 boli pridané fotografie.

            Aj tento rok sa žiaci I .stupňa v čase od 16.5. 2019 do 11.6. 2019 zúčastnili plaveckého výcviku na
            plavárni v Senici. Niektorí žiaci sa išli zdokonaliť a ostatní len s nácvikom začínali. Plaváreň sme
            navštívili 8-krát vždy dva dni v týždni. Posledný deň na plavárni deti mali rôzne súťaže a šantili na
            tobogane. Plavecký výcvik sme šťastne ukončili a tešíme sa na budúci rok.

            Mgr. Ľubomíra Masaryková

        • Škola v prírode 2. stupeň Veľká Lomnica
          • Škola v prírode 2. stupeň Veľká Lomnica

          • Do galérie Škola v prírode 2. stupeň Veľká Lomnica boli pridané fotografie.

            V dňoch od 16.6. do 21.6. sme sa my, žiaci 2. stupňa, vybrali poznávať krásy prírody do Vysokých Tatier. Cesta vlakom bola náročná kvôli niekoľkým prestupom, no všetci sme ju úspešne zvládli. Ubytovaní sme boli v hoteli Agro vo Veľkej Lomnici, kde nám podávali chutné jedlá a poskytli príjemné ubytovanie. Najneobľúbenejšou časťou dňa bol skorý ranný budíček, po ktorom nasledovala rýchla rozcvička. 

            V pondelok sme zamierili do Bachledovej doliny, a aj napriek nepriaznivému počasiu sme výstup hravo zvládli. Následne sme prešli Chodník korunami stromov, na ktorom viacerí prekonali svoj strach z výšok.

            V utorok sme navštívili Štrbské pleso, kde sme sa pomocou náučnej trasy dozvedeli niečo o slovenskej prírode. Neskôr večer nás učitelia zobrali do kina v Poprade. 

            V stredu sme sa rozdelili na dve skupiny, jedna z nich - 6. a 8. ročník vyrazila do Tricklandie a tá druhá - 5., 7. a 9. ročník mala naplánovaný výlet do Kežmarku. Z dôvodu zrušenia vlakového spoja však navštívili múzeum TANAPU. Po príchode nás čakali spoločenské hry a tanečný večer.

            Vo štvrtok sme sa opäť rozdelili do rovnakých skupín. Piataci, siedmaci a deviataci išli do Tricklandie, šiestaci a ôsmaci sa vybrali na Kežmarský hrad. Popoludní sme sa začali pripravovať na odchod, ktorý nás čakal nasledujúce ráno.

            V piatok sme s kopou zážitkov a zbalenými kuframi opustili hotel a už známou cestou vykročili na vlakovú stanicu. Spiatočnú cestu sme opäť úspešne zvládli a domov sme sa vrátili s úsmevom na tvári.

            Klára Valachovičová a Adela Dermeková  8.ročník

             

        • Škola v prírode Prašník 1. stupeň
          • Škola v prírode Prašník 1. stupeň

          • Do galérie Škola v prírode Prašník 1. stupeň boli pridané fotografie.

            V dňoch 17.6. - 21.6. 2019 sa žiaci I. stupňa zúčastnili ŠvP v rekreačnom zariadení " Dúbrava" v Prašníku.  Zúčastnilo sa jej 40 žiakov a 3 pedagógovia. Vzhľadom k priaznivému počasiu prebiehala celá činnosť podľa plánu výchovno-vzdelávacej činnosti v prírode.

            Slnečné počasie deťom doprialo, aby sa vykúpali v krásnom bazéne. Navštívili sme farmu "Etelka" ,ktorú vlastní známy televízny farmár Martin Bagár. Deti kŕmili zvieratká a vychutnávali si krásu okolitej prírody.

            Cestou domov sme sa zastavili na Bradle pri Mohyle M:R:Štefánika.

            Deti si upevnili priateľské vzťahy, utužili si kolektívy tried a nadviazali nové priateľstvá s deťmi zo ZŠsMŠ  Podolie, hlavne pri zaujímavej animačnej činnosti.Nadobudli skúsenosti získané samostatnosťou, disciplínou a životom v kolektíve bez rodinných príslušníkov.

            Mgr. Katarína Pavlíková

        • Vyhodnotenie predmetových olympiád
          • Vyhodnotenie predmetových olympiád

          • Do galérie Vyhodnotenie predmetových olympiád boli pridané fotografie.

            Stalo sa už tradíciou, že Odbor školstva okresného úradu v Trnave organizuje pre víťazov jednotlivých olympiád a súťaží malé posedenie spojené s ocenením. V priestoroch SOŠ Holíč sa zišli žiaci základných škôl a osemročného gymnázia. Prítomným žiakom a pedagógom sa prihovoril aj primátor mesta Holíč  Zdenko Čambal. Ocenení žiaci si prevzali diplom a malú finančnú hotovosť vo forme poukážky. Sprievodný program zabezpečili žiaci základných umeleckých škôl v Holíči a v Skalici. Našu školu reprezentovali Monika Hricová, žiačka deviateho ročníka, ktorá získla tretie miesto v Dejepisnej olympiáde. Srdečne gratulujeme.

            Mgr. Daniela Hladká

        • Zber papiera máj 2019
          • Zber papiera máj 2019

          • Do galérie Zber papiera máj 2019 boli pridané fotografie.

            V mesiaci máj sa na našej škole uskutočnil, už tradičný, zber papiera. Žiaci opäť priniesli veľké množstvo starého papiera, konkrétne to bolo 3 750kg, čím sa im podarilo zachrániť niekoľko desiatok stromov.

            Medzi jednotlivcami sa tentokrát na prvých miestach umiestnili žiaci:

            1. miesto: Matúš Bajan zo štvrtého ročníka – 242kg papiera,

            2. miesto: Daniel Pukančík z ôsmeho ročníka – 177,5kg papiera,

            3. miesto: Simona Chrenková z piateho ročníka – 156kg papiera.

            Ako kolektív boli tentokrát odmenení žiaci šiesteho ročníka, ktorí aj vo svojom voľnom čase zbierali starý papier od spoluobčanov, ktorí by ho možno ani nemali ako inak odovzdať. Za túto službu a snahu patrí šiestakom veľká vďaka a zaslúžene si tak mohli vychutnať aj sladkú odmenu.

            Malou sladkosťou boli odmenení aj všetci žiaci, ktorí sa akýmkoľvek množstvom do zberu zapojili.

            Na záver chceme ešte raz poďakovať všetkým žiakom, ale aj rodičom, ktorí svojim deťom pri zbere papiera pomáhali.

            Mgr. Marek Žilínek

        • Deň detí 2.stupeň 2019
          • Deň detí 2.stupeň 2019

          • Do galérie Deň detí 2.stupeň 2019 boli pridané fotografie.

            Dňa 3.6. sa žiaci druhého stupňa zišli na unínskom ihrisku, aby spoločne oslávili Deň detí. Deviataci si pre nich, ako to už býva zvykom, pripravili športové aktivity. Po krátkej rozcvičke sa žiaci 5. – 8. ročníka rozdelili do skupín, kde mali chvíľku času, aby spoločne zosnovali názov tímu a pokrik. Potom sa spolu vydali zdolávať rôzne prekážky ako napríklad: Hod granátom, Vypi koľko vládzeš, Prekážkový beh a ďalšie iné. Po dosúťažení mohli žiaci vidieť a aj si vyskúšať ukážku prvej pomoci, ktorú si pre nás pripravil pán doktor Landl. Zároveň sme sa niečo dozvedeli aj o bylinkách a ich liečivých účinkoch z ukážky pani Kollárovej. Počas súťaže sme sa moli občerstviť opekanými špekáčikmi. Na záver bolo každé družstvo odmenené sladkosťami.

            Monika Hricová IX.A

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje