• TESTOVANIE 9
          • TESTOVANIE 9

          • Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) v školskom roku 2018/2019 realizuje celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka (Testovanie 9-2019) z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra 3. apríla 2019 (streda). Náhradný termín testovania sa uskutoční 16. apríla 2019 (utorok). Zúčastnia sa ho len tí žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť na testovaní v riadnom termíne. Náhradné testovanie sa uskutoční v krajských mestách.

            Povolené pomôcky: kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré pero

            Nepovolené pomôcky: mobilné telefóne, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            Koordinátor testovania je Mgr. Daniela Hladká, na ktorú sa môžete obrátiť v prípade otázok. 

            Mgr. Daniela Hladká

        • Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2019/2020
          • Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2019/2020

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Unín 420 vyhlasuje zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2019/2020, ktorý sa uskutoční v zmysle § 20 ods. 3 písm. a) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            v ZŠ s MŠ Unín 420

            dňa 10. apríla 2019

            v čase od 12.00 do 16.00  hod.


            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa, ktoré k 31.08.2019 dovŕši 6 rokov veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

            Škola zapíše dieťa, ktoré do 31.augusta 2019 dovŕši 6 rokov, pričom dieťa začne plniť povinnú školskú dochádzku, ak dosiahlo školskú spôsobilosť (primeranú psychickú, telesnú a sociálnu vyspelosť).

            Rodičom odporúčame priniesť na zápis občiansky preukaz a rodný list dieťaťa k nahliadnutiu správnosti údajov a poplatok 25€  na pracovné zošity a platené učebnice do 1. ročníka.        

        • Riaditeľské voľno 6. - 8. ročník
          • Riaditeľské voľno 6. - 8. ročník

          •        Vážení rodičia,                                                                                                                  v súlade s ustanovením § 3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. Vám oznamujem, že na deň 03.04.2019 bude rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ s MŠ Unín udelené  žiakom  6. – 8. ročníka Základnej školy s materskou školou riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelaní  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Dôvodom udelenia riaditeľského voľna je nedostatok priestorov a vyučujúcich, pretože majú pridelené rôzne úlohy pri Testovaní 9. Vyučovanie žiakov bude pokračovať 04.04.2019 .            

                                                                                                              riaditeľka ZŠ s MŠ Unín

        • Deň učiteľov v čiernom šate
          • Deň učiteľov v čiernom šate

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov 28. 3. 2019 sa aj učitelia našej školy pripojili k výzve Iniciatívy slovenských učiteľov. Jej členovia dlhodobo poukazujú na zlú situáciu v našom školstve a množstvo neriešených problémov. K symbolickému protestu sa pripojili čiernym oblečením a prerušením  vyučovania na jednu minútu presne na poludnie. Tento protest solidárne podporili aj niektorí žiaci. Veľmi pekne ďakujeme za podporu. 

            Mgr. Daniela Hladká

        • Majstrovstvá skalického okresu  25.3. 2019
          • Majstrovstvá skalického okresu 25.3. 2019

          • Do galérie Majstrovstvá skalického okresu 25.3. 2019 boli pridané fotografie.

            Dňa 25. marca  sa na ZŠ Mallého v Skalici  konali majstrovstvá okresu vo volejbale dievčat. Na majstrovstvách sa zúčastnilo päť družstiev skalického okresu: ZŠ Unín, ZŠ Vajanského, ZŠ Mallého, ZŠ Strážnická a Gymnázium Skalica. Hralo sa podľa platných volejbalových pravidiel. Dievčatá bojovali o postup na majstrovstvá regiónu, na ktoré postupovalo len víťazné družstvo. Reprezentovali nás žiačky ôsmeho ročníka: Karin Husárová, Liana Pechová, Katarína Sabayová, Dominika Reháková, Kristína Peričková, Tatiana Peričková, Adela Dermeková a Klára Valachovičová.  Naše žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením. Podarilo sa im vybojovať 4. miesto.

            Výsledky turnaja:

            1. miesto – ZŠ Vajanského Skalica

            2. miesto - ZŠ Mallého Skalica

            3. miesto - Gymnázium Skalica

            4. miesto – ZŠ Unín

            5. miesto – ZŠ Strážnická Skalica

             Mgr. Adriana Martišiaková

        • Ponožková výzva -  Svetový deň Downovho syndrómu
          • Ponožková výzva - Svetový deň Downovho syndrómu

          • Do galérie Ponožková výzva - Svetový deň Downovho syndrómu boli pridané fotografie.

            Žiaci našej školy si všimli výzvu, ktorá sa včera objavila na internete. "Ponožková výzva" informovala o Svetovom dni Downovho syndrómu. Medzinárodná spoločnosť Downovho syndrómu vyzýva ľudí na celom svete, aby vlastnými aktivitami prispeli k zvyšovaniu povedomia o tom, čo Downov syndróm je, čo znamená mať ho. Žiaci druhého stupňa, ktorí sa chceli do výzvy zapojiť, prišli 21. marca obutí v ponožkách rôznych farieb. Vyskúšali si tak na vlastnú kožu. aké je to byť inými. Do výzvy sa zapojili aj niektorí učitelia a spolu so svojimi žiakmi sa vyfotili. 

            Mgr. Daniela Hladká

             

             

        • Korčuľovanie s deviatakmi
          • Korčuľovanie s deviatakmi

          • Do galérie Korčuľovanie s deviatakmi boli pridané fotografie.

            V stredu 13.3. 2019 sa žiaci deviateho ročníka vybrali na zimný štadión
            v Senici, kde si užili spoločne strávený čas na korčuliach. Sprevádzali ich pani
            učiteľky z druhého stupňa – Havlová, Martišiaková a Hladká. Korčuľovanie sme
            si veľmi užili a dúfame, že si to ešte niekedy zopakujeme.

            Monika Hricová - žiačka 9.A

        • Výročná schôdza Únie žien v Uníne
          • Výročná schôdza Únie žien v Uníne

          • V nedeľu 17. 3. 2019 sa v kultúrnom dome v Uníne uskutočnila výročná schôdza Únie žien Unína. Úvodné slovo si zobrala predsedníčka pani Dana Vaculková, ktorá všetkých prítomných oboznámila s programom schôdze. Kultúrny program obohatili deti z našej základnej školy: Barborka Havlová zaspievala pesničku " A ja taká dzivočka", Martinko Hoferka recitoval povesť o tatranských vrchoch a Monika Hricová zahrala na priečnu flautu pesničku z rozprávky Lotrando a Zubejda. Deťom sa aj napriek veľkej tréme vystúpenia podarili zvládnuť, za čo boli odmené veľkým potleskom a sladkou odmenou. 

             

            Mgr. Daniela Hladká  

        • Jednota dôchodcov - výročná schôdza a výstava
          • Jednota dôchodcov - výročná schôdza a výstava

          • V utorok  5. 3. 2019 sa v kultúrnom dome konala výročná členská schôdza Jednoty dôchodcov, kde vystúpili s krátkym kultúrnym programom naše najmenšie  žiačky Karin Flamíková, Martina Lukáčová, Lea Ovečková , Nina Júnošová, Viktória  Hladká a Sandra Sára Sejnová  a tak dôchodcom spríjemnili toto popoludnie svojim  vystúpením. Zároveň žiaci našej školy vyrobili jarné dekorácie na výstavu, ktorá bola nainštalovaná v priestoroch zasadačky.

             

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • Marec mesiac knihy - „KNIŽNÁ ŠIFRA“ na našej škole
          • Marec mesiac knihy - „KNIŽNÁ ŠIFRA“ na našej škole

          • Marec je mesiac knihy už od roku 1955. Cieľ bol jednoduchý – podpora trvalého záujmu o knihy. Mnohé inštitúcie, knižnice a kníhkupectvá pripravujú rôzne špeciálne akcie a podujatia.

            Nakoľko si v marci pripomíname význam knižnej kultúry, už po druhý krát sme pre vás pripravili súťaž s názvom „knižná šifra“.

            Súťaž bude prebiehať od 4. 3. do 29. 3. 2019

            Každý deň na vás bude čakať úloha – knižná šifra. Zašifrovali sme 20 známych i menej známych diel. Svoje správne odpovede napíšte na papierik, pripíšte svoje meno, triedu a vhoďte do schránky označenej „Knižná šifra“ vždy od 7:30 príslušného dňa do 7:30 nasledujúceho dňa.

            Schránku s označením „Knižná šifra“ a podrobné pravidlá nájdete vo vestibule.

            Veríme, že sa do tejto súťaže vo veľkom počte zapojíte a dokážete, že v období informatizácie, moderných informačných technológií a počítačov má kniha svoje opodstatnenie a význam.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Hurbanov pamätník- obvodné kolo Holíč
          • Hurbanov pamätník- obvodné kolo Holíč

          • Na obvodnej súťaži v umeleckom prednese Hurbanov pamätník, ktorá sa konala 19. 2. 2019 v Holíči  sa našim recitátorkám  darilo. Päť  súťažiacich  (víťazky svojej kategórie v školskom kole - Eliška Poláková, Viktória Sprušanská, Ema Slobodová,  Karin Husárová a Liana Pechová) si odniesli 3 diplomy s prvými miestami.

             Viktória Sprušanská, Karin Husárová a Liana Pechová postupujú z prvého miesta do okresného kola, ktoré sa uskutoční 28. 3. 201 v Skalici, kde budú našu školu reprezentovať.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Postupujúcim dievčatám  držíme palce v okresnom kole súťaže.

             

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje