• Vianočné športové zápolenie
          • Vianočné športové zápolenie

          • Dňa 21.12. 2018 sa na našej škole konal vianočný futbalový turnaj, na ktorom sa zúčastnili 4 družstvá chlapcov z druhého stupňa. Okrem futbalového sa konal aj stolnotenisový turnaj, ktorého sa zúčastnili nielen žiaci, ale aj žiačky druhého stupňa. Bohužial, pre nezáujem žiačok sa tento rok volejbalový turnaj nekonal. Športové akcie príjemne dopĺňala fantastická atmosféra, ktorú vytvorili žiaci našej školy. Počas zápasov ich sprevádzala súťaživosť a túžba po víťazstve. Sme veľmi radi, že mali chuť zašportovať si, a tým aj urobiť niečo pre svoje zdravie. Žiakom ďakujeme za príjemne strávený posledný deň v škole v tomto roku a prajeme im krásne prežitie vianočných sviatkov a veľa darčekov.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • MIDICOOLVOLLEY 2018
          • MIDICOOLVOLLEY 2018

          • Do galérie MIDICOOLVOLLEY 2018 boli pridané fotografie.

            Turnaj midivolejbalu žiačok ZŠ (rok narodenia 1.1.2003 a mladšie) sa uskutočnil v Uníne dňa 18. decembra 2018. Reprezentovali nás žiačky 8. ročníka: Karin Husárová, Liana Pechová, Katarína Sabayová, Dominika Reháková, Kristína Peričková a Tatiana Peričková. Tento turnaj je rozdelený spolu na 6 hracích kôl. My sme zatiaľ odohrali prvé dve kolá. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami zo ZŠ Brodské, ktorá mala postavené dva tímy. Zápasy sme odohrali v našej telocvični. Naše žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením. Turnaj skončil pre nás úspešne, pretože sa našim žiačkam podarilo vyhrať všetky zápasy. Vo februári pri odohraní ďalších dvoch kôl dúfame, že žiačky budú rovnako úspešné a podarí sa nám postúpiť do druhej časti, ktorá sa odohrá v máji 2019.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • Planetárium
          • Planetárium

          • Opäť sme boli bližšie ku hviezdam! Prostredníctvom mobilného planetária, so zážitkom ako v kamennom planetáriu, sa žiaci dňa 17. 12. 2018 dozvedeli niečo nové o vesmíre. Prváci a druháci cestovali spolu s trpaslíkmi Zvedavčekom a Vševedkom naprieč Slnečnou sústavou. Tretiaci a štvrtáci sa dozvedeli zaujímavosti o astronómii ako vedy. Ako nájsť Polárku a ako určiť polohu hviezd. Piataci spolu so šiestakmi nazreli cez hvezdársky ďalekohľad a zoznámili sa so slávnymi hvezdármi a objavmi, ktoré im tento prístroj umožnil. Siedmaci sa zoznámili so Slnkom a jednotlivými planétami, mesiacmi, asteroidmi a kométami Slnečnej sústavy. A na záver ôsmaci a deviataci sa vydali k nášmu najbližšiemu vesmírnemu susedovi – Mesiacu a dozvedeli sa zaujímavosti o priekopníckych výpravách a prečo je dôležité študovať Mesiac a jeho povrch. Verím, že všetci sa primerane veku dozvedeli rôzne zaujímavosti, rozšírili a doplnili si základné poznatky o fungovaní a stavbe vesmíru.

            Mgr. Andrea Havlová

        • Siedmaci v akcii
          • Siedmaci v akcii

          • Dňa 14.12.2018 navštívili naši siedmaci SOŠ v Holíči. Cieľom našej návštevy bolo
            v rámci technických prác sa podieľať na výrobe dreveného vianočného stromčeka.
            V priestoroch stolárskej dielne žiakov privítali dvaja majstri odborného výcviku. Žiaci
            boli poučení o bezpečnosti. Následne mali možnosť prezrieť si technické vybavenie dielne – rôzne náradie a pracovné stroje používané pri práci s drevom. Veľmi ich však zaujala samotná práca – výroba vianočných stromčekov. Pod odborným vedením majstrov sa s vervou pustili do práce. Bolo radosťou pozorovať, ako ich práca zaujala. Žiaci mali možnosť precvičiť si niektoré nadobudnuté zručnosti pri práci s drevom, ako sú meranie, obrusovanie, pilovanie, rašpľovanie, brúsenie, vŕtanie, upínanie do zveráka a správne držanie pracovného nástroja. Najviac ich však zaujalo vŕtanie väčších dier pre osadenie vianočných gúľ pomocou stojanovej vŕtačky. Konečným potešením bol výsledok ich usilovnej práce v podobe pekného dreveného stromčeka.
            Za odvedenú prácu žiakom ďakujeme a veríme, že získané zručnosti a skúsenosti sa
            im v budúcnosti zídu.

            Mgr. Peter Pavlačka

        • Rodina bez cigariet - výtvarná súťaž
          • Rodina bez cigariet - výtvarná súťaž

          • Každoročne sa naša škola zapája do výtvarnej súťaže, ktorá sa nesie pod názvom "Rodina bez cigariet".

            Téma je deťom veľmi známa a preto sa vždy zapojí celá škola.

            Po ukončení a vyhodnotení súťaže sme sa dozvedeli, že aj tento ročník súťaže získali ocenenie i naše žiačky.

            A to, Emka Slobodová zo VI.A triedy a Katka Sabayová z VIII.A triedy. Získali vecné ceny.

            Ostatní žiaci, ktorí sa zapojili dostali ovocie, ktoré im priniesli organizátori súťaže.

            Už sa tešíme na ďalší ročník.

            Mgr. Ľubomíra Masaryková

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Do galérie Geografická olympiáda boli pridané fotografie.

            Aj tento školský rok sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Do súťaže sa zapojili žiaci 5., 7. a 9. ročníka. Testovanie má dve časti – teoretickú a praktickú. Teoretická je zameraná na vybrané oblasti sveta. Praktická je zameraná na prácu s atlasom. Na základe vyhodnotenia oboch častí sa žiaci umiestnili nasledovne:

            Kategória G (5.ročník):

            1. miesto: Daniel Regásek

            2.miesto: Timotej Tokoš

            3. miesto: Simona Chrenková

            Kategória F (7.ročník):

            1. miesto: Samuel Cvečka

            2.miesto: Vanesa Dermeková

            3. miesto: Laura Valachovičová

            Kategória E (9.ročník):

            1. miesto: Gabriel Biskupič

            2.miesto: Monika Hricová

            3. miesto: Viktória Žilínková

            Prvé miesto z každej kategórie postupuje na okresné kolo do Skalice. Všetkým výhercom srdečne blahoželáme!

            Mgr. Simona Jáchimová

        • Úspešný strelec
          • Úspešný strelec

          • Dňa 9.11. 2018 sa v Holíči uskutočnili Majstrovstvá okresu Skalica v streľbe zo vzduchovky.

            Našu školu úspešne reprezentoval Matyas Němec, žiak 4.A triedy.

            V kategórii mladší žiaci získal 2.miesto v disciplíne VzPu Slávia 30, 3. miesto v streľbe zo vzduchovky.

            Svoj úspech umocnil aj 7.12. na streleckej súťaži, kde získal 2. miesto o pohár BETA 77 Holíč a 3. miesto v krajskej školskej streleckej lige Trnavského samosprávneho kraja 2018/2019.

            Matyaskovi blahoželáme a v ďalšej streleckej aktivite mu želáme veľa úspešných terčov.

            Mgr. Katarína Pavlíková

        • Vianočné vystúpenie
          • Vianočné vystúpenie

          • Ako sa hovorí ,,Vianoce sú za dverami,, Áno ani sa nenazdáme a Vianoce sú tu. Aby sme len tak nečakali, ale i niečo pre ne urobili, zišli sme sa druhú adventnú nedeľu v KD, kde sme nedeľné poobedie všetkým blízkym a známym spríjemnili vianočným vystúpením. S veľkou chuťou sme sa pustili do vianočných vinšov, kolied, piesní, tancov i hry na hudobných nástrojoch. Vianočne naladení sme sa všetci prešli vianočnou tržnicou. V rôznych stánkoch sme si mohli zakúpiť drobnosti, sladkosti a rôzne jedlá... Vianočné poobedie sme zakončili rozsvietením stromčeka a spokojne sme sa pobrali domov.

            Mgr. Ľubomíra Masaryková

        • Pytagoriáda 2018 - školské kolo
          • Pytagoriáda 2018 - školské kolo

          • Pytagoras zo Samu je jednou z najvýraznejších postáv staroveku – starogrécky filozof, náboženskomorálny reformátor, matematik, astronóm, akustik. Žil asi 572 pred Kr. až 496 pred Kr. a pochádzal z ostrova Samos. Vychovávali a vyučovali ho najpreslávenejší mudrci tej doby. Od neho samotného sa nezachovala ani jedna písomná správa, zato však nespočetné iné pramene o ňom podávajú dostatok informácií. Mnohí z autorov týchto správ boli historici, niektorí boli priamo pytagorejci. Po tomto slávnom filozfovi a matematikovi je aj pomenovaná matematická súťaž - Pytagoriáda.

            Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa pridelujú príslušné body. Výsledné hodnotenie bodov sa teda skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas. Účastníkmi vyššieho kola súťaže môžu byť len žiaci, ktorý úspešne absolvovali nižšie kolo súťaže.

            V dňoch 12.- 13. 12. žiaci tretieho až ôsmeho ročníka absolvovali školské kolo v Pytagoriáde. 60 minút si potrápili svoje hlavičky. ˇuspešnými riešiteľmi sa stali:

            Valachovičová Tereza /3.ročník/

            Němec Matyas, Dermek Martin, Bajan Matúš /4. ročník/

            Tokoš Timotej /5. ročník/

            Palkovičová Karin, Husárová Sabina, Mach Christián /6. ročník/

            Valachovičová Klára /8. ročník/

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a držíme im palce v okresnom kole v Holíči.

            Mgr. Daniela Hladká

        • Kariérne poradenstvo pre deviatakov
          • Kariérne poradenstvo pre deviatakov

          • Aké povolanie by ma bavilo? V akej oblasti sa môžem uplatniť? Aká škola ma k nemu privedie?

            Tieto otázky určite trápia všetkých deviatakov. V práci trávime veľkú časť nášho života. Je dôležité vybrať si dobre, pretože ak nebudeme spokojní so svojim povolaním, nebudeme spokojní ani so svojim životom. Kariérové poradenstvo môže pomôcť zistiť, čo nás baví, v čom sme dobrí a nájsť vysnívané povolanie a školu, ktorá nás k nemu privedie. V tejto súvislosti našich deviatakov navštívili dňa 10. 12. 2018 psychologičky z CPPPaP v Holíči, aby s nimi realizovali sériu testov a následne osobný pohovor o ich budúcnosti. 

            Mgr. Daniela Hladká

             

        • MINI COOL VOLLEY 2018
          • MINI COOL VOLLEY 2018

          • Do galérie MINI COOL VOLEY boli pridané fotografie.

            Turnaj minivolejbalu žiačok ZŠ (rok narodenia 1.1.2006 a mladšie) sa uskutočnil v Skalici dňa 10. decembra 2018. Reprezentovali nás Romana Dinková, Sabina Husárová, Karin Palkovičová a Barbora Havlová. Tento turnaj je rozdelený spolu na 6 hracích kôl. My sme zatiaľ odohrali prvé dve kolá. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami na ZŠ Mallého v Skalici, ktorá mala postavené až tri tímy. Hralo sa v jednej veľkej telocvični, v ktorej boli pripravené dve minivolejbalové ihriská, kde sa hrali dva zápasy súbežne. Aj napriek tomu, že naše žiačky boli veľmi šikovné a hrali s veľkým nasadením, nepodarilo sa nám poraziť súperov. Veríme však, že vo februári pri odohraní ďalších dvoch kôl sa nám to určite podarí.

            Mgr. Adriana Martišiaková

        • "Radujme se, veselme se...!"
          • "Radujme se, veselme se...!"

          • Práve na Mikuláša, 6. 12. 2018, sa deti z prvého stupňa vybrali do Skanzenu  Strážnice na predvianočný program: Radujme se, veselme se ...

            V jednotlivých objektoch si deti pozreli rôzne tradičné vianočné zvyky ako je  pečenie oblátok, driapanie peria, pečenie z kysnutého cesta, príprava čokolády, ale tiež nám porozprávali o histórii vianočného stromčeka, o posolstve Troch kráľov. V detskej tvorivej dielni  si deti vyskúšali výrobu sviečok, zdobenie medovníčkov, a tiež zdobenie vianočných ozdôb. Program sa nám veľmi páčil, strávili sme v skanzene príjemné chvíle a nadšení sme sa vrátili domov.

            Na pamiatku si deti odnášali domov rôzne drobné suveníry. Už teraz sa tešíme na ďalší zaujímavý program v skanzene.

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • Vianočné dielničky
          • Vianočné dielničky

          • Vianoce sa blížia.....

            Čas nezadržateľne letí a kreatívne mamičky sa spolu s deťmi 1. stupňa po roku opäť stretli vo vestibule našej školy dňa 5.12. Vianočná nálada bola umocnená vôňou vianočného čaju a melódiou vianočných kolied. Mamičky sa spolu s deťmi pustili do výroby. Práca im išla od ruky, čoho dôkazom bolo veľa výrobkov, ktoré boli určené na predaj. Touto cestou chceme poďakovať všetkým mamičkám a žiakom, ktorí prispeli akýmkoľvek kúskom vianočného produktu do predajných vianočných trhov. Výťažok bude venovaný k zveľadeniu školského prostredia. 

            Srdečná vďaka a... šťastné a veselé Vianoce.

            Mgr. Katarína Pavlíková

        • Olympiáda z Anglického  jazyka
          • Olympiáda z Anglického jazyka

          • Dňa 23. novembra 2018 sa konalo školské kolo Olympiády z Anglického jazyka. Zúčastnilo sa ho 8 žiakov zo 6. - 9. ročníka. Žiaci súťažili v 2 kategóriách: 1A kategória žiaci 6. a 7. ročníka a 1B kategória žiaci 8. a 9. ročníka. Vzhľadom k novým kritériám úspešnými riešiteľmi sa stali len dvaja žiaci kategorie 1B – Tomáš Hladký a David Vach. David Vach, žiak 9. A triedy, získal najvyšší počet bodov a postúpil na Obvodné kolo, ktoré sa koná 16. 1. 2019 v Senici. Gratulujeme a držíme palce!!!

            Mgr. Andrea Havlová

             

             

        • Prezentácia stredných škôl Holíč
          • Prezentácia stredných škôl Holíč

          • O pár mesiacov sa budú deviataci musieť rozhodnúť, na ktorej škole by chceli pokračovať v štúdium. Pomocnú ruku im každoročne podáva aj Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie v Holíči, ktoré organizuje prezentáciu stredných škôl z bližšieho aj širšieho okolia. Tu si môžu naši žiaci podebatovať so žiakmi prezentujúcich sa škôl a získať tak veľké množstvo informácií.Z Holíča odchádzali s hlavou plnou noviniek a zaujímavých informácií o stredných školách. Teraz si už len musia dobre vybrať  a správne sa rozhodnúť. Držíme palce!

            Mgr. Daniela Hladká

        • Olympiáda zo Slovenského jazyka a literatúry – školské kolo
          • Olympiáda zo Slovenského jazyka a literatúry – školské kolo

          • Dňa 06. novembra 2018 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo Slovenského jazyka a literatúry. Olympiády sa zúčastnilo 9 žiakov z 9. ročníka, pričom sa väčšina žiakov stala aj úspešnými riešiteľmi.  Víťazom​ s najväčším počtom bodov bola Monika Hricová, žiačka 9.A, ktorá postupuje na Obvodné kolo do Skalice.​
            Gratulujeme a držíme palce!!!

            Mgr. Izabela Hanzlíčková

        • Šaliansky Maťko – školské kolo
          • Šaliansky Maťko – školské kolo

          • Tradične sa zapájame do recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, aby sme si uctili tradície našich predkov a oprášili rozprávačský talent starých mám pri prednese slovenských povestí. Žiaci súťažia v troch kategóriách – 1. kategória (2.-3.ročník), 2.kategória (4.-5.ročník), 3.kategória (6.-7.ročník).

             

            Umiestnenie v 1.kategórii získali:

            1.miesto: Sandra Sára Sejnová (II.A)

            2.miesto: Viktória Hladká (II.A)

             

            V 2.kategórii sa umiestnili:

            1.miesto: Martin Hoferka (IV.A)

            2.miesto: Viktória Sprušanská (IV.A)

            3.miesto: Linda Fruhaufová (IV.A)

             

            V 3.kategórii sa umiestnili:

            1.miesto: Karin Palkovičová (VI.A)

            2.miesto: Sabina Husárová (VI.A)

            3.miesto: Barbora Havlová  (VI.A)

             

            Všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili ďakujeme a zároveň žiaci, ktorí získali 1. miesto postupujú na obvodné kolo a všetci im držíme palce!

            Mgr. Izabela Hanzlíčková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje