• Zber papiera
          • Zber papiera

          • Opäť sa na našej škole uskutočnil zber papiera, a opäť sme v množstve nazbieraného papiera prevýšili predchádzajúce kolo. Tento raz žiaci s pomocou rodičov nanosili viac než 4 200 kg starého papiera, čím zachránili pred vyrúbaním asi 74 stromov.

            Už tradične prebehlo aj vyhodnotenie najlepších žiakov. Medzi jednotlivcami bol suverénne najlepší Daniel Pukančík z VIII. A, ktorý priniesol 524 kg starého papiera. Zahanbiť sa nenechali ani druhá Linda Frühaufová zo IV. A s 255 kg papiera a tretia Simona Chrenková z V. A, ktorá priniesla 178 kg papiera.

            Ako kolektív bola tento rok odmenená trieda V. A, ktorá síce nenazbierala najviac kilogramov na žiaka, ale zapojili sa z tejto triedy úplne všetci žiaci, čo sa nedá povedať o žiadnej inej triede. Týmto si piataci vyslúžili aj zaslúženú odmenu v podobe chutnej torty od pani učiteľky Havlovej.

            Sladkú odmenu dostal aj každý jeden žiak, ktorý sa akýmkoľvek množstvom zapojil do zberu.

            Touto cestou ešte raz ďakujeme všetkým žiakom, ale aj rodičom, ktorí sa do zberu zapojili, pomohli zachrániť nie málo stromov, a taktiež prispeli aj našej škole.

            Mgr. Marek Žilínek

          • Deň vojnových veteránov - Červené maky

          • Medzinárodný deň vojnových veteránov si každoročne pripomíname dňa 11.11. o 11:11 hod. ako spomienku na padlých v dvoch svetových vojnách a rôznych ozbrojených konfliktoch. Pripomína podpis prímeria na severe Francúzska 11. novembra 1918, ktorým sa skončila prvá svetová vojna. Na pamiatku padlých vojakov a na výročie skončenia bojov a vojny sa rozozvučí Zvon mieru nad talianskym mestom Rovereto. Pôvodný zvon bol vyrobený z iniciatívy miestneho farára Dona Rosaro zo zbraní a munície, ktoré zostali na bojiskách v okolitých horách. Od roku 1965 sa nový 22 tonový zvon nachádza na návrší nad mestom. Nový zvon je zavesený namohutnej konštrukcii,  ktorá je naplošine nad mestom a okolo neho stojí 114 stožiarov s vlajkami štátov, ktoré prispeli na jeho výrobu.

            Symbolom spomienky na padlých vo vojne sa stali červené maky, ktoré vyrástli na jednom z najkrvavejších bojových polí 1. svetovej vojny – na flanderských poliach v Belgicku. 

            Aj tento rok sa žiaci 8. a 9. ročníka spolu so svojimi učiteľkami a pani riaditeľkou zúčastnili pietneho aktu v našej obci, ktorý sa konal 9.11. 2018. Položili symbolickú kytičku červených makov a  Lianka Pechová predniesla dojemnú báseň.

            Mgr. Daniela Hladká

             

             

             

             

        • Rodina bez cigariet 2018
          • Rodina bez cigariet 2018

          • Do galérie Rodina bez cigariet 2018 boli pridané fotografie.

            Dňa 20.11.2018 sa uskutočnila Okresná žiacka konferencia: Rodina bez cigariet. Súťažilo sa v 1. a 2. kategórii. Každá dvojica alebo trojica mala za úlohu vytvoriť prezentáciu  a následne ju v Skalici odprezentovať. Z našej školy sa zúčastnilo 6 tímov druhého stupňa. Celkovo súťažilo 41 tímov z celého okresu. Naše žiacky Karin Palkovičová a Sabina Husárová zo VI.A triedy sa umiestnili na 5. mieste v 1. kategórii. Laura, Sandra Valachovičová a Vanesa Dermeková zo VII.A triedy úspešne reprezentovali školu na 6.-9. mieste bez určenia poradia. Aj ostatné tímy boli ocenené reklamnými predmetmi a počas celej súťaže sa mohli žiaci občerstviť výborným pohostením.

            Mgr. Simona Jáchimová

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia                                                                                                                                                    v súlade s ustanovením § 3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. Vám oznamujem, že na deň 21.11.2018 bude rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ s MŠ Unín udelené  žiakom  VIII. A a IX.A Základnej školy s materskou školou riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelaní  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Dôvodom udelenia riaditeľského voľna je Testovanie 5.

            Vyučovanie žiakov bude pokračovať 22.11.2018 .            

                                                                                                                     riaditeľka ZŠ s MŠ Unín

        • Lampiónová dyňoparáda
          • Lampiónová dyňoparáda

          • Dňa 25. 10. 2018 sa už tradične uskutočnila na našej škole Lampiónová dyňoparáda. Oslavu jesene pripravili žiaci deviateho ročníka. Jesenný, ale i strašidelný vestibul školy privítal všetkých účastníkov. Deti priniesli do školy vyrezané tekvice a lampióny. Na úvod si vypočuli príbeh o smutnej tekvičke, ktorú si nik nevybral do súťaže o najkrajšiu tekvičku na jesenný festival. Ako každý príbeh i tento skončil šťastne – tekvičku si vybrala babička na jej tekvicový koláč, ktorý získal prvú cenu na jesennom festivale. S myšlienkou, že nezáleží na tom ako vyzeráme, ale akí sme vo vnútri, všetci vyšli do ulíc a čakali na prekvapenia v tmavých kútoch našej obce. Odvážne deti sa stretli so strašidlami, vlkolakom i čertmi. Na všetkých odvážlivcov v škole čakala sladká odmena.

            Mgr. Andrea Havlová

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje