• Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            v súlade s ustanovením § 3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. Vám oznamujem, že na deň 29.10.2018 bude rozhodnutím riaditeľky školy ZŠ s MŠ Unín udelené všetkým žiakom Základnej školy s materskou školou riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelaní  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Riaditeľské voľno sa po dohode so zriaďovateľom týka aj detí materskej školy.

            Dôvodom udelenia riaditeľského voľna je úspora energií.

            Vyučovanie všetkých  detí a žiakov bude pokračovať 05.11.2018 .            

                                                             

                                                                                               riaditeľka ZŠ s MŠ Unín

        • Návšteva divadla v Nitre 1. stupeň
          • Návšteva divadla v Nitre 1. stupeň

          • Dňa 23. 10. 2018 navštívili žiaci prvého stupňa našej školy divadelné predstavenie s názvom Gašpariáda v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Všetci sme sa na divadelné predstavenie veľmi tešili a naše očakávania sa nám aj naplnili..

            Pozreli sme si inscenáciu Gašpariáda od známeho českého bábkového tvorcu Jirku Jelínka, ktorá rozprávala o smelom Gašparkovi, ktorý si získal srdce všetkých detí. Hudobná groteska hovorila a vyzdvihla silu lásky pred smrťou.

            Po divadelnom predstavení sme sa zastavili na malé občerstvenie a prípadne nákup drobnosti z výletu. S krásnym a bohatým kultúrnym zážitkom sme sa vrátili domov a už teraz sa tešíme na nové divadelné príbehy v podaní Starého divadla v Nitre.  

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

        • TESTOVANIE POHYBOVÝCH PREDPOKLADOV ŽIAKOV 1. ROČNÍKA
          • TESTOVANIE POHYBOVÝCH PREDPOKLADOV ŽIAKOV 1. ROČNÍKA

          • Do galérie Testovanie prvákov boli pridané fotografie.

            Sú v škole len pár týždňov a už ich testujeme. Kto z prváčikov má talent na atletiku, gymnastiku či futbal? Je medzi nimi nový Peter Sagan, Petra Vlhová či Marek Hamšík?

            Na Základnej škole s materskou školou Unín sa dňa 24.10. 2018 uskutočnilo testovanie žiakov k identifikácii ich športového talentu. Do pilotného projektu zameraného na testovanie pohybových predpokladov sa zapojilo 18 prvákov. Koordinátorom pre realizáciu testovania na našej škole bola pani riaditeľka Mgr. Michaela Vaňková. Testovanie sa realizovalo celé dopoludnie za asistencie pani učiteľky Mgr. Martišiakovej a žiačok 8. ročníka. Prebiehalo v 3-och cykloch. Žiaci si výskúšali rôzne disciplíny, ako napríklad predklon s dosahovaním v sede, sed – ľah, výdrž v zhybe nadhmatom a skok do diaľky z miesta. Náročnejšou úlohou pre nich bolo absolvovať opakovanú zostavu s tyčou alebo kotúľanie troch basketbalových lôpt naraz po vymedzenej dráhe. Žiaci si taktiež dobre zabehali pri člnkovom behu alebo tzv. Beep teste. Testovanie sme ukončili hravou vlajkovou naháňačkou, ktorú žiaci hodnotili veľmi pozitívne.

            Našich žiakov testovanie veľmi bavilo, prejavila sa ich veľká súťaživosť a dravosť. Po absolvovaní všetkých testov nasledovalo vyhodnotenie, pri ktorom sa žiaci dozvedeli tri najlepšie výkony z každej disciplíny. Nakoniec bol každý žiak odmenený diplomom a medailou, z čoho mali veľkú radosť.

            Mgr. Michaela Vaňková

        • Jabĺčkový deň 2018
          • Jabĺčkový deň 2018

          • Do galérie Jabĺčkový deň 2018 boli pridané fotografie.

            V piatok, dňa 19.10. 2018 sme uskutočnili akciu pri príležitosti Dňa jablka. Cez veľkú prestávku si celá škola pochutnávala na rôznych dobrotách vo forme jablkového koláča a domácej jabĺčkovej štrúdli. Najväčší úspech mala čokoládová fontána, do ktorej si žiaci namáčali rôzne druhy ovocia. Žiaci vyrobili krásne papierové jabĺčka a niektorí sa aj zapojili do súťaže o najfarebnejšie, najoriginálnejšie, najväčšie a najmenšie jabĺčko, pričom víťazi boli odmenený diplomom, sladkosťou a ďalšími drobnosťami. Bola to opäť vydarená akcia, ktorá nám všetkým vyčarila úsmev na tvári, priniesla dobrú náladu, podporila chuť a záujem o zdravé jedlá.

            Mgr. Andrea Havlová

          • Exkurzia do ČOV Holíč - 2. stupeeň

          • Do galérie Exkurzia do ČOV Holíč - 2. stupeeň boli pridané fotografie.

            Vo štvrtok 11.10. žiaci druhého stupňa absolvovali exkurziu v Čističke odpadových vôd v Holíči. Žiaci sa z výkladu dozvedeli a na vlastné oči videli, čo sa presne deje s odpadovými vodami, ktoré do tejto čističky pritekajú. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií o zložitých procesoch, ktoré prebiehajú pri čistení odpadovej vody. Mohli porovnať, aký je rozdiel medzi vodou, ktorá do čističky priteká a vodou, ktorá čističku opúšťa. Pani sprievodkyňa tiež žiakom zdôraznila dôležitosť vody a dôležitosť jej ochrany. Na záver si žiaci ešte prezreli zariadenie, ktoré spracováva bioplyn získaný z kalu, ktorý je odpadovým produktom pri čistení vody.
            Po exkurzii sme sa presunuli do kina v ZOC MAX v Skalici na premietanie filmu. Pre mladších žiakov to bol animovaný film Piadinôžka a pre starších žiakov slovenský film o mladých tanečníkoch Backstage.

            Mgr. Marek Žilínek

          • Dopravná výchova 1. stupeň

          • Do galérie Dopravná výchova 1. stupeň boli pridané fotografie.

            Dňa 9.10. sme navštívili Dopravné ihrisko v Senici. Všetci žiaci I. stupňa si precvičili a zároveň zdokonalili pravidlá cestnej premávky, ktoré musíme dodržiavať. Na dopravnom ihrisku sa stali účastníkmi cestnej premávky: boli chodcami, jazdili na kolobežkách a bicykloch. Postupne sa všetci vystriedali. Tí, čo neboli na ihrisku si zopakovali pravidlá v učebni s pani učiteľkami. Veľkým prekvapením bola návšteva Dopravnej polície. Policajti sledovali jazdu a chôdzu všetkých účastníkov.

            Na záver sme boli všetci pochválení za vzorné správanie a zdolávanie dopravných situácií. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

            Dopravná výchova bola realizovaná z dotácie MŠVVaŠ SR na podporu praktického výcviku na DDI.

            Mgr. Ľubomíra Masaryková

        • Majstrovstvá okresu Skalica v cezpoľnom behu
          • Majstrovstvá okresu Skalica v cezpoľnom behu

          • Dňa 26. 09. 2018 sa v prostredí Poveterného mlyna v Holíči uskutočnili Majstrovstvá okresu Skalica v cezpoľnom behu žiačok a žiakov ZŠ. Našu školu reprezentovali:

            Katarína Sabayová, Dominika Reháková, Tatiana Peričková - kategória žiačok

            David Vach, Marek Rehák  - kategória žiakov

            Naši žiaci nesklamali a nadviazali na pekné umiestnenia v predchádzajúcich ročníkoch. V súťaži jednotlivcov si najlepšie počínala Dominika Reháková, ktorá skončila na peknom 4. mieste spomedzi 28 bežkýň a rovnaké miesto si vybojoval David Vach spomedzi 30 bežcov. Obaja sa výrazne podieľali i na úspechu súťažných družstiev, keď aj chlapci aj dievčatá skončili na výbornom 3. mieste. 

            K úspechu i peknej reprezentácii našej školy im blahoželáme.

            Mgr. Peter Pavlačka 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje